Hrvatska već sutra može osigurati Europsko prvenstvo, Perišić poručio: ”Idemo po pobjedu, bez kalkulacija…”

Foto: fah

Hrvatska za manje od dvadeset sati nastavlja svoj put kroz kvalifikacije do Europskog prvenstva i novog plasmana na jedno veliko nogometno natjecanje. Naime, poslije rapsodije i visoke pobjede u Splitu protiv Mađarske 3:0 Vatreni su stigli na korak do izravnog plasmana na Euro 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Dalićeva momčad na korak do uspjeha ipak nije gotovo, predstoje još dvije utakmice, najprije već sutra Wales u Cardiffu, a nakon i Slovaci dolaze u Hrvatsku, u Rijeku. Dva boda iz dvije utakmice i plasman na Euro je siguran, iako mnogi tvrde da bi i bod osvojen sutra u Walesu bio dostatan. no, Vatreni ne žele kalkulirati i samo tako, pobjedama, postaje se ono što su Vatreni danas, svjetski doprvaci.

Kako smo već jednim dijelom i pisali utakmicu je najavio i hrvatski reprezentativac, Ivan Perišić, koji je u Splitu, na prepunom Poljudu, promašio jedanaesterac, bolje rečeno mađarski golman ga je obranio.

”Imamo sve manje vremena između utakmica. Kako nama tako i njima. Tko se bolje prilagodi izvući će bolje stvari. U Osijeku je bilo teško, ali pobijedili smo. U toj utakmici smo vidjeli neke stvari na koje ćemo morati pripaziti već sutra. Vjerujem da ćemo već sutra riješiti plasman na Euro’‘, bio je optimističan Perišić po dolasku u Wales.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su Perišića pitali i za ”lekciju iz Bakuua”… Je li remi protiv Azerbajdžana, o čemu je i Dalić govorio, dovoljna opomena?

”Bila je to opomena. Kao i utakmica protiv Slovačke u kojoj smo se istrošili. Pričali smo već o tome. Ima nas 20 koji zaslužuju igrati i vjerujem da treba malo promijeniti pokojeg igrača, jer u ovako kratkom periodu igrači ne mogu izdržati po 90 minuta u takvom tempu.”

Oduzima li snagu pomaganje bekovima oko najboljeg igrača Walesa, prijatelja Luke Modrića, Garertha Balea?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Svakako mi oduzima malo više energije kada najbolji igrač suparničke momčadi igra na mojoj strani pa moram pomagati u obrani.”

Je li Hrvatska favorit ( svakako da je…) kako kažu Giggs i Bale?

”Cijenimo to što takve dvije veličine govore o nama. To znači da smo dobri. Mi smo Hrvatska, imamo vrhunske igrače i svaku utakmicu želimo ići na pobjedu. Znamo naš mentalitet. Kada kalkuliramo uvijek završi loše. Sutra idemo po pobjedu, idemo osigurati Europsko prvenstvo”, zaključio je Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.