Hrvatske rukometašice s dvije pobjede i porazom završile turnir u Chebu

Foto: fah

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija je na 45. izdanju međunarodnog turnira Štiti Cheba u Češkoj u tri odigrana susreta zabilježila dvije pobjede i jedan poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvog dana turnira izabranice Nenada Šoštarića pobijedile su Slovačku 22-20 (10-11), dok su u drugom susretu izgubile od domaćina Češke s 19-21 (4-13). Svoje sudjelovanje na turniru zaključile su pobjedom protiv Švicarske 25-18 (9-13) i tako završile na ukupno drugom mjestu. Štit Cheba osvojila je reprezentacija Češke koja je slavila u sve tri utakmice na turniru.

Izbornik Nenad Šoštarić prokomentirao je turnir i utakmice koje su njegove rukometašice odigrale:

“Turnir u Chebu dao nam je određene odgovore na sva ona pitanja koje smo tražili kroz tri treninga i s čime ćemo nastaviti u idućih tjedan dana u Ivaniću. Odigrali smo od tri utakmice jednu i pol odlično. ‘Štekali’ smo u prvim poluvremenima u utakmicama s Češkom i Švicarskom, da bi kasnije kada smo posložili obranu onako kako želimo napravili zaista veliki preokret. Češkoj reprezentaciji smo u roku od nekakvih dvadesetak minuta napravili deset golova razlike, a danas smo s minus sedam došli na +7. Napravili smo 14 razlike u 30 minuta. Iako to lijepo zvuči, moramo paziti da nemamo u prvom dijelu te ‘crne rupe’. Moramo više pažnje posvetiti samom zagrijavanju i ulasku u utakmicu. Dobra je stvar što se isprofiliralo da možemo odigrati dvije, tri dobre obrambene formacije i da možemo koristiti dosta igrača. Ne možemo reći da imamo određenu prvu sedmorku, ali možemo reći da se u ovim utakmicama pokazala skupina igračica za koje možda ne bi očekivali da će igrati, a odigrale su odlično.Naše je da se od ponedjeljka posvetimo u potpunosti pripremi utakmice sa Španjolskom za koju trebamo razraditi sve moguće i nemoguće detalje. Imat ćemo snimke njihovih utakmica s turnira u Alicanteu i probat ćemo igračicama ukazati na sve dobre stvari i na one koje mi trebamo napraviti. Igrački nikoga ne bi istaknuo jer za mene uvijek ekipa ispred pojedinca. Bilo je lijepih stvari, bilo je loših stvari, ali ono što može veseliti je da recimo s jednom ekipom tipa Češke odigrali zaista dobro drugo poluvrijeme. To nam daje neko povjerenje i samopouzdanje. U krajnjoj liniji mislim da smo se na ovom turniru napunili samopouzdanjem. Vidjeli smo gdje i što koliko možemo i nadam se da smo shvatili da barem taj ulazak u utakmicu mora biti bolji”, kazao je Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po povratku iz Češke 25. studenog reprezentacija nastavlja s pripremama za EHF EURO 2018 sve do 30. studenog kada kreću na put prema francuskom gradu Montbeliardu. Hrvatska je smještena u skupinu C gdje će igrati protiv Mađarske, Španjolske i Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.