Hrvatski biciklist Đurasek pred pobjedom u Turskoj

Foto: wikimedia

Hrvatski biciklist Kristijan Đurasek (Lampre) nadomak je osvajanja naslova pobjednika ovogodišnje utrke kroz Tursku, zadržao je vodstvo u ukupnom redoslijedu i nakon pretposljednje, sedme etape vožene od Selcuka do Izmira u dužini od 165 kilometara, a kako će se u nedjelju voziti potpuno ravničarska etapa ulicama Istanbula (121km) 27-godišnji Varaždinac mora samo ostati u sedlu i proslavit će vrijednu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sedmoj etapi Đurasek je budno motrio na svoje najbliže pratitelje, drugoplasiranog Talijana Davidea Rebellina (CCC) i trećeg Argentinca Eduarda Sepulvede (Bretagne-Seche Environnement), te ciljem prošao kao 86., ali u istom vremenu kao i oni.

Uoči posljednje etape Đurasek ima 21 sekundu bolje vrijeme od Rebellina, a32 od Sepulvede.

Pobjednik sedme etape je britanski sprinter Mark Cavendish (Etixx-QuickStep) koji je tako ostvario svoju treću etapnu pobjedu ovoga tjedna u Turskoj, on je u završnom sprintu bio brži od Talijana Andree Piechelea (Bardiani CSF) i Kristiana Sbaraglija (MTN-Qhubeka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI

7. ETAPA:
1. Mark Cavendish (VB/Etixx-QuickStep) 3:59:49
2. Andrea Piechele (Ita/Bardiani CSF)
3. Kristian Sbaragli (Ita/MTN-Qhubeka)
4. Manuel Belletti (Ita/Southeast)
5. Magnus Cort Nielsen (Dan/Orica)
6. Daniele Ratto (Ita/UnitedHealthcare)
86. KRISTIJAN ĐURASEK (HRV/Lampre) svi isto vrijeme

UKUPNO:
1. KRISTIJAN ĐURASEK (HRV/Lampre) 28:21:23
2. Davide Rebellin (Ita/CCC) +21
3. Eduardo Sepulveda (Arg/Bretagne-Seche Environnement) +32
4. Jay Mccarthy (Aus/Tinkoff-Saxo) +1:14
5. Alex Cano Ardila (Kol/Colombia) +1:30
6. Serge Pauwels (Bel/MTN-Qhubeka) +1:32

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.