Iako smo daleko uspješnija nacija u ateltici: Srbija gradi treću atletsku dvoranu, Hrvatska još nema niti jednu

Foto: Twitter

Premda su hrvatski atletičari od proglašenja neovisnosti osvojili pet medalja na olimpijskim igrama, pri čemu tri zlata, a srpski atletičari samo jednu broncu, u Srbiji će tijekom 2017. godine biti izgrađena i treća atletska dvorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Beograda i Novog Sada dvoranu će dobiti i Ćuprija.

‘Grad atletike’, kako zovu Ćupriju, već ima atletski stadion, a sada će izgraditi i dvoranu, te pomoćni stadion koji će činiti veliki atletski kompleks. Dvorana će nositi ime “Aleksandar Petrović”, po poznatom treneru koji je stvorio niz odličnih atletičara među kojima je bila i Vera Niokolić, dvostruka europska prvakinja na 800 metara.

U ožujku prošle godine u Beogradu je otvorena atletska dvorana sa 1,500 mjesta. Za izgradnju dvorane na Banjici ministarstvo odbrane je dalo zemljište na korištenje, a izgradnju je financiralo ministarstvo omladine i sporta s pet milijuna eura. Dvorana je multifunkcionalna, a objekt koji se prostire na više od 7.000 kvadrata omogućava izvođenje treninga i natjecanja u trkačkim, ali i tehničkim disciplinama, a prilagođena je i osobama sa invaliditetom. Dvorana ima medicinski centar, konferencijsku dvoranu, urede za srpski atletski savez, te druge prateće sadržaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo kako i Novi Sad od siječnja 2012. ima i atletsku dvoranu. Na Novosadskom sajmu je preuređena jedna od dvorana ukupne površine 4.300 kvadratnih metara. Postavljene su tartan podloge za atletsko trkalište, zaletišta za skok u dalj, vis i skok s motkom, kao i bacalište.

U prethodne dvije godine u Srbiji je izgrađen i atletski stadion u Kruševcu, dok je u Smederevskoj palanci uređena atletska staza na Gradskom stadionu. Ove godine se očekuje i otvaranje atletskog stadiona u Novom Pazaru vrijednog milijun eura.

Nakon raspada bivše države Srbija ima samo jednu olimpijsku medalju u atletici. Ivana Španović je u Rio de Janeiru osvojila broncu u skoku u dalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski atletičari su nakon proglašenja neovisnosti osvojili pet olimpijskih medalja – tri zlata, te po jedno srebro i broncu.

Sandra Perković je dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska iz Londona i Rio de Janeira, Sara Kolak je u Riju osvojila zlato u bacanju koplja, dok je Blanka Vlašić u skoku u vis osvojila srebro u Pekingu, te broncu u Rio de Janeiru. Nažalost, Hrvatska još uvijek nema niti jednu atletsku dvoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.