Igrač optužen za rasizam: ‘Ne znam gdje je nestala pretpostavka nevinosti, ovakav linč nitko ne zaslužuje’

epa09115827 Cadiz's Juan Cala (C, bottom) celebrates with his teammates after scoring the 1-0 lead during their Spanish LaLiga soccer match between Cadiz CF and Valencia CF at Ramon de Carranza stadium in Cadiz, Andalusia, Spain, 04 April 2021. EPA/ROMAN RIOS

Cadiz je pobijedio Valenciju 2:1, ali susret ovog vikenda je obilježio rasistički ispad zbog kojeg je dvoboj bio prekinut na 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branič Mouctar Diakhaby optužio je protivnika Juana Calu za rasizam. Cala je imao presicu u kojoj je objasnio što se dogodilo.

“Ne znam je li Diakhaby sve izmislio ili pogrešno protumačio. Živio sam s Kinezima, Južnoafrikancima, bio u Gvineji… U šoku sam. Igramo nogomet bez publike, ima 20-25 kamera, mikrofoni su tu i sve se čuje. I nitko ništa nije čuo? Ovo je cirkus”, rekao je.

“Moj odvjetnik priprema podatke za sudski postupak. Dobivam podršku sa svih strana. Ovo je lov na vještice. Kao da smo na divljem zapadu. Ne znam gdje je nestala pretpostavka nevinosti, ovakav linč nitko ne zaslužuje. Dat ću vam svoj broj mobitela da se barem ispričate”, poručio je medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bez dokaza, bez suca da me sasluša… Tako se sve događa. Stvaramo opasan presedan”, rekao je.

Valencia je odmah poslije Caline presice na Twitteru napisala:

“Juane Cala, ne vjerujemo ti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.