Incident na Malti: Potukli se Hrvati i Srbi, ima i ozlijeđenih!

epa04956447 Supporters of Zagreb during the UEFA Champions League group F soccer match between Bayern Munich and Dinamo Zagreb at Allianz Arena in Munich, Germany, 29 September 2015. EPA/ANDREAS GEBERT

Uoči kvalifikacijske nogometne utakmice za Euro 2016. između Malte i Hrvatske uhićeno je šest hrvatskih navijača koji su se sukobili s redarima u jednom malteškom noćnom klubu, doznaje se neslužbeno iz visokog izvora u ravnateljstvu hrvatske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako su prenijeli neki mediji na Malti je sinoć došlo do masovnog obračuna hrvatskih navijača i pripadnika osiguranja jednog noćnog kluba, većinom srpskih državljana. Također, neslužbeno se doznaje da u tom sukobu ima ozlijeđenih.
Inače, Hrvatski nogometni savez tražio je od domaćina da hrvatskim navijačima ne dozvoli ulaz na stadion na večerašnju utakmicu, a sam nije želio organizirano voditi navijačke skupine u strahu od nereda.

Kako javljaju srbijanski mediji, sukob je bio prilično žestok te ima i ozlijeđenih, a daljnju eskalaciju spriječila je policija koja je brzo intervenirala i uhitila nekoliko osoba. Navodi se da je nastala velika materijalna šteta, u tučnjavi su se koristili razni predmeti, zrakom su letjele boce, stolice i stolovi te je razbijeno nekoliko okolnih lokala.

Nakon dolaska policije, dio sudionika je pobjegao, dok su ostali privedeni, a lokalna policija odlučila je zatvoriti sve obližnje lokale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska danas na Malti igrao odlučujuću utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo, a HNS je odlučio zabraniti dolazak naših navijača upravo zbog sličnih nemilih scena koje su se u posljednje vrijeme događale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.