Od Istre, Liverpoola, Vukovara do Rusije: Optimizam i Vatreni uoči Svjetskog prvenstva!

Foto: fah

Iako sezona klupskog nogometa u Europi još uvijek nije završena, igraju se završnice europskih kupova, osjeća se kako se približava Svjetsko nogometno prvenstvo. Najvažniji sportski događaj godine, dakako i najatraktivniji, počinje za manje od dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro će s pripremama krenuti i Zlatko Dalić sa svojim sportskim vitezovima. Naime, za mjesec dana hrvatski će nogometaši krenuti s prvim treninzima koji će označiti ujedno i početak završne faze priprema za SP. Dakle, 24. svibnja u Zagrebu će se okupiti Vatreni te će krenuti za Rovinj.

Prvi dio priprema potrajat će do 2. lipnja. Tada ide završna ”šminka” i prava poslastica. Naime, Hrvatska će u Liverpoolu, gradu koji je zahvaćen nevjerojatnom euforijom nakon pobjede istoimenog kluba u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, igrati protiv višestrukog prvaka svijeta, Brazila. Radi se o prijateljskoj utakmici koja će puno toga reći o snazi Vatrenih u osvit SP-a.

Reprezentacija će pripreme nastaviti u Opatiji, trenirat će na Rujevici, od 4. do7. lipnja. Tada izabranici Zlatka Dalića sele u Slavoniju, koja je uvijek raširenih ruku čekala Vatrene. Hrvatska će trenirati u Vukovaru, a prijateljsku utakmici s neugodnim Senegalcima igrati u Osijeku. Ako je suditi prema rasporedu prijateljskih utakmica Brazil bi trebao glumiti Argentinu, a Senegal Nigeriju. Naime, Svjetsko prvenstvo Hrvatska započinje utakmicom protiv Nigerije te vjerojatno imperativom pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski će navijači svoje sportske junake moći upoznati, fotografirati se s njima u Istri, na Kvarneru i u Slavoniji. Trebali bi tu biti Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić, Mario Mandžukić

U prodaji su i ulaznice za spektakl na Anfieldu protiv Brazila. Ulaznice se prodaju isključivo putem službene internetske stranice Liverpoola. Preporuka je hrvatskim navijačima da kupe ulaznice na tribini “Anfield Road”, počevši sa sektorima 121 – 124, a brazilskim navijačima na tribini “Kop”.

Naravno, da biste kupili ulaznice morate kreirati korisnički račun na stranici Liverpoola. Cijene ulaznica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odrasli: £30 – £55
Osobe starije od 65 godina: £23 – £41
Mladi (17-21 godina): £15 – £28
Djeca (mlađi od 17 godina): £10.

Pedesetak dana prije početka Svjetskog prvenstva spomenimo kako optimizma u hrvatskom stožeru” ne nedostaje. Naime, legendarni Ivica Olić, koji je svoj prvi pogodak na SP-u za Vatrene postigao prije 16 godina u Japanu i Južnoj Koreji, a zadnji na SP-u u Brazilu prije četiri godine, najavio je Svjetsko prvenstvo u Rusiji riječima kako će ova generacija Vatrenih nadmašiti ”Ćirine” Vatrene, predvođene Bobanom i Šukerom, koji su na SP-u u Francuskoj 1998. osvojili brončanu medalju. Zaista hrabra najava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.