Ivan Klasnić zadovoljan je pobjedom na sudu: Nažalost, zdravlje nikakvi sudovi ne mogu vratiti!

Foto: Twitter(/Bild

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić na sudu u Bremenu doživio je moralnu satisfakciju, naime, klupski liječnik i internistica proglašeni su krivima te našem nogometašu moraju isplati odštetu od 100 000 eura. Je li takav novčani iznos dovoljna kazna za nesavjesno liječenje i pogreške koje su, kako sada vidimo, napravljene? Naime, problemi s kojima se danas suočava Ivan Klasnić novcem se ne mogu nadoknadititi. Ivanu ostaje tek moralna satisfakcija, s obzirom kako je stalno tvrdio ono što je i sud u konačnici potvrdio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud presudio: Liječnici odgovorni za gubitak bubrega Ivana Klasnića i zdravstvene posljedice koje su proizišle iz ovog gubitka

Nakon presude oglasio se i bivši hrvatski reprezentativac, strijelac slavnog pogotka u četvrtfinalu Europskog prvenstva 2008., u produžetku, protiv Turske, koji, nažalost, nije bio dovoljan za finale, ali je bio dovoljan za nekoliko sekundi neviđene euforije i radosti u Hrvatskoj. Klasniću su, kako sam tvrdi, liječnici Götz Dimanski i Manju Guha  uništili karijeru te ga doveli u vrlo tešku situaciju. Ivan Klasnić od devetog mjeseca na listi je čekanja za novi bubreg te preživljava na dijalizi na koju ide tri puta tjedno. No, neki smatraju da se poslije transplantacije prije desetak godina Ivan nije trebao vraćati profesionalnom nogometu, no, to ipak u konačnici nema veze sa cijelim slučajem iz Bremena. Sve je počelo prije deset godina.

Klasniću je bubreg prvi put transplantiran 2007. godine od njegove majke, nažalost, vrlo je kratko trajao, organizam ga je odmah odbacio, isto se prošle godine dogodilo s bubregom koji mu je donirao otac tri mjeseca kasnije. Očev bubreg služio je Ivana devet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U redu je, ali nažalost i dalje nisam zdrav čovjek te moja situacija ostaje ista jer i dalje moram na dijalizu. Dr. Dimanski uvijek je govorio da može mirno spavati, no nakon ove presude možda to više neće biti tako. Svi ljudi odgovorni za ovo na kraju će se naći na stupu srama”, rekao je Ivan Klasnić nakon presude i suđenja koje je trajalo punih šest godina.

Presudu suda u Bremenu, u gradu u kojem je Klasnić igrao za Werder, također je komentirao i odvjetnik poznatog nogometaša.

‘Zadovoljan sam presudom u korist svoga klijenta i mogu reći da sam sada barem malo smiren. Svima nam ostaje gorak okus jer je sada jasno kako je Ivan Klasnić godinama bio krivo liječen od liječnika kojima je vjerovao. Moram reći kako bi oboje liječnika moralo biti sretno jer je protiv njih pokrenuta civilna tužba’, rekao je odvjetnik bivšeg hrvatskog reprezentativca Matthias Teichner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.