Za Ivicu završile Olimpijske igre, u slalomu na 9. mjestu

Foto: fah

Ivica Kostelić osvojio je 9. mjesto u slalomu u Sočiju, a Mario Matt novi je olimpijski pobjednik!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor je nakon prve vožnje bio na 21. mjestu, ali je u drugoj napredovao, što solidnom vožnjom, što iznimno teškom stazom koju je postavio Ante Kostelić. Naime, čak 12 skijaša nije završilo drugu vožnju. Na kraju je Ivica za Mattom zaostao 2.27 sekundi. Nastupila su i još tri naša skijaša, Natko Zrnčić-Dim nije završio slalom, Dalibor Šamšal osvojio je 19., a Matej Vidović 29. mjesto.

– Spasila me tatino postavljanje staze, tu se odvajalo žito od kukolja. Bit će puno kritika na tatin račun, ali ovo nisu školske igre već Olimpijske igre. Zahvaljivao mi se Hirscher jer je ovakva staza. Znao sam da će ovo biti sasvim drugačija vožnja od prve koja je trajala sramotnih 45 sekundi. Nisam toliko ni ljut postavkom staze u prvoj vožnji jer znam da ima puno više onih koji nisu tehnički poktovani da bi vozili ovako teške staze. Ovako se nekad vozilo u Svjetskom kupu. Skijanje sve više liči na gimnastičke vježbe jer kako može u slalomu prvi odustati onaj sa startnim brojem 59. To nikoga ne zanima. Ljudi žele vidjeti spektakl, žele vidjeti kako skijaši rješavaju probleme, a u Svjetskom kupu je svaka staza isto postavljena pa čak niti ne treba gledati stazu prije vožnje. Sretan sam nastupom na ovim Igrama, imam medalju u džepu – rekao je Ivica.

S obzirom na to da su Kosteliću 34 godine, ovo su mu najvjerojatnije posljednje Igre u karijeri. U Sočiju je bio srebrni u superkombinaciji, na 24. mjestu u veleslalomu, a u Super G-u 27. Ukupno je osvojio četiri medalje na Igrama, sve srebrne. U Torinu je 2006. godine bio drugi u kombinaciji, a u istoj disciplini i četiri godine kasnije u Vancouveru. Tamo je osvojio i srebro u slalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na podij su danas još došli Austrijanac Marcel Hirscher i Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.