Ivica Obrvan uoči utakmice protiv Švedske: ‘Dobro je prvenstvo završiti s pobjedom, a cijeli smo turnir igrali odlično, osim protiv Brazila’

Foto: fah

Hrvatska je pobjedom protiv aktualnog svjetskog prvaka Francuske u zadnjoj utakmici drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. osigurala kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Protiv Švedske izabranici Line Červara borit će se za peto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručni komentator Nove TV, Ivica Obrvan, zadovoljan je igrom te pobjedom protiv Francuza, no, očekuje nas u borbi za 5. mjesto možda i jednako zahtjevan protivnik, iako je rezultatski utakmica nevažna. Naravno, nije nebitno hoćemo li natjecanje napustiti s porazom ili pobjedom.

Što može Hrvatska protiv Švedske, hoće li biti dovoljno motiva?

”U svakom slučaju, Svjetsko prvenstvo je dobro završiti s pobjedom. Nakon dva dana odmora, mislim da ćemo imati dobar motiv da ipak završimo kao peti i ispunimo osnovni cilj , kvalifikacije za Olimpijske igre”, izjavio je Ivica Obrvan za Dnevnik Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj zacrtan uoči SP-a je ostvaren, je li se moglo i bolje?

‘Kroz prvi krug smo prošli jako dobro. Imali smo dvije slabije reprezentacije, dvije ozbiljne, Makedoniju i Island i jednu odličnu reprezentaciju, prvaka Europe, Španjolsku. I to smo sve pobijedili. Planirali smo da prenesemo dva boda, a na kraju smo prenijeli četiri. U sljedećoj fazi nam se ponudila šansa da prođemo u polufinale koju smo upropastili jednom lošom partijom protiv Brazila, da smo pobijedili Brazil ostali bi u igri za polufinale, što se u jednom trenutku pokazalo vrlo blizu. Nakon utakmice protiv Njemačke, reagirali smo jako dobro i zabilježili vrlo važnu pobjedu koja nam je osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre i samim time riješila sve dileme”.

Dobre strane hrvatske rukometne reprezentacije na turniru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Mogu reći da smo na ovom prvenstvu odigrali odlično u fazi obrane. Gotovo na cijelom prvenstvu, osim s reprezentacijom Brazila. Kroz tu obranu se isprofilirao i naš vratar Marin Šego. Ono malo vremena što je dobio, Stevanović je također pokazao da je u tandemu sa Šegom u ovom trenutku izvanredan. Dobili smo za budućnost nekoliko mladih igrača, tipa Mandića i Šipića. Potvrdio se Željko Musa u napadačkom dijelu, Horvat je bio konstanta, a Domagoj Duvanjak je nakon dugo vremena odigrao jedan cijeli turnir”.

Prolazna ocjena?

”Kada bi se uspoređivalo Europsko prvenstvo koje se igralo u Hrvatskoj koje smo završili na 5. mjestu i ovo Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj, generalno govoreći ovdje možemo dati prolaznu ocjenu za karakter i borbenost naših igrača koje je bilo na nivou.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.