Ivković: Dinamo za Petkovića nema zamjenu, a Hajduk je promijenio gard

Foto: snimka zaslona

U emisiji Stadion analizirao se proteklo, šesto kolo SuperSport HNL-a koje je obilježio derbi između Dinama i Rijeke u kojem su Modri slavili s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Ivković komentirao je buran HNL trener i odlazak Sergeja Jakirovića u Dinamo, a njega je u Rijeci zamijenio bivši trener Gorice Željko Sopić.

– Nogometni život nas naučio da što je istina, sutra je laž i obrnuto. Sve što se događalo nije ništa novo, to se događa i u drugim državama. Ja, koji sam dugo godina u sportu i nogometu, vidim da je to normalan put, da svi gledaju svoje interese, a onaj koji ima veće interese ode tamo gdje treba, rekao je Tomislav Ivković, stručni komentator HRT-a.

Neke države imaju pravilo da trener u istoj sezoni može voditi samo jedan klub.

– To je dobro. Zašto? Jer će doći na red i drugi treneri. Ovako se vrtimo jedan trener, pa drugi trener, pa službena osoba kluba pa nema kraja. Takav zakon, kakav imaju Talijani, je dobar i mislim da bi bio dobra solucija i za Hrvatsku, da idemo tim putem kako bi drugi treneri dobili šansu da pokažu što znaju, dodao je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je zatim derbi Dinama i Rijeke.

– Tresla se brda, rodio se miš. Igrači su pokazali da su profesionalci, kao i treneri. Bila je ovo fina utakmica u kojoj je Dinamo dominirao od prve minute, rekao je Ivković.

– Jakirović je totalno drugačiji tip od Bišćana koji je hladan, staložen i pragmatičan, dok Jakirović živi utakmicu 90 minuta uz liniju, priča i sudjeluje u igri. Problem Dinama je taj što ima jako mali broj igrača na klupi s utakmicama u nogama. Kako ćeš igrati ozbiljne utakmice ako nemaš pet, šest igrača na klupi koji su kontinuirano u utakmici, dodao je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako Martin Baturina može i mora bolje, da dulje igra na visokoj razini tijekom utakmice. Hvalio je Brunu Petkovića i njegova dodavanja kad se spuštao po loptu jer je igrao “desetku”.

– Dinamo za Brunu nema zamjenu. Takav tip igrača se rađa jedanput. Nije to igrač kojeg možeš zamijeniti jer je on specifičan. On i Livaja su isti, a različiti igrači. Livaja je možda bolji strijelac od njega, ali Petković je taj koji drži i razigrava Dinamo. Samo on je malo, zato mora i Baturina. Veliki peh za Dinamo je ozljeda Luke Stojkovića, analizirao je Ivković.
Istra 1961 i Rudeš su remizirali bez pogodaka čime je zagrebačka momčad došla do prvog boda u ovoj sezoni.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Rudeš je na početku bio vrlo dobar, mogao je zabiti, a tko zna što bi onda bilo jer je publika bila nezadovoljna. Novi trener Istre napravio je tri izmjene u sastavu i to se osjetilo na početku. Trebao je pustiti kontinuitet do reprezentativne pauze pa onda mijenjati, rekao je Ivković.

Osijek i Lokomotiva su odigrali 2:2, no ponovno Osječani primaju golove.

– Ništa nije slučajno, koliko god Tomas priča da Osijek priča da igraju napadački, ali momčad je kompozicija svih igrača. No, i oni ispred igrača iz zadnje linije moraju biti bolji, rekao je Ivković te kritizirao transfer politiku igrača spomenuvši dolazak grčkog braniča.

– Nije problem broj igrača. Oni imaju igrače za treće i četvrto mjesto. Imaju Caktaša i Lovrića. Mierez može igrati u Osijeku, ali u Dinamu ne može nikad. Tehnički je inferiorniji od mnogih igrača. On bi za Dinamo bio da ulazi na kraju, ali onda platiš takvog igrača 500 tisuća eura, a ne 3,4 milijuna, rekao je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hajduk je na gostovanju u Varaždinu porazio domaćina 2:1.

– Hajduk je promijenio gard. Ulazi drskije utakmicu nego što je ulazio, uzima rizik na sebe i stišće protivnika više nego inače. Uzima inicijativu na početku. Hajduk igra dobro, ovisi o Livaji, jedino nisam vidio da sam sebi centrira i zabije gol, toliko je bitan za tu momčad. No, Hajduk je odigrao samo pet utakmica. Velika pobjeda protiv Dinama, a da budeš prvi moraš dobiti sve ostale. Sada će se prvenstvo rješavati, zbog lošije kvalitete ostalih ekipa, između Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka. Osijek i Rijeka će biti možda ključni u borbi za prvenstvo jer ostale ekipe nemaju kvalitetu da mogu pomrsiti Dinamu i Hajduku, rekao je Ivković.

U dvoboju Gorice i Slaven Belupa nije bilo pobjednika, remizirali su 2:2.

– Vjerujem treneru Monizu da su fizički spremni, ali što se nogometa tiče, daleko su od te fizičke spreme. Fali igrača, ali ono kako se igra. Gorica je bila opasnija, Ndockyt je bio najbolji, a moram kritizirati Maloču kako je reagirao kod drugog gola jer je preiskusan igrač, rekao je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.