Izbornik Dalić: ‘Luka Modrić zaslužuje titulu najboljeg, siguran sam da svijet nogometa to vidi’

Foto: fah

Danas je i službeno potvrđeno da Zlatko Dalić ostaje izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. On je i kandidat za FIFA-inog trenera godine nakon što je napravio povijesni rezultat s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom toga iz FIFA-e su razgovarali s hrvatskim izbornikom.

“I dalje vlada taj osjećaj kao da sanjamo. Kad smo se vratili u Zagrebu nas je dočekalo više od pola milijuna ljudi. Taj dan nitko od nas neće zaboraviti. Bilo je to nevjerojatno ljeto za nas”, poručio je Dalić.

“Vjerojatno će nam trebati još nekoliko godina da shvatimo što smo uspjeli napraviti. Samo Njemačka i Francuska imaju više medalja od nas na Mundijalima u zadnjih 20 godina! Nemaju ni Brazil, Argentina, Italija ni Španjolska”, presretan je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o Luki Modriću.

“Luka Modrić je već dugi niz godina ključan igrač Reala, ali teško je bilo kome osvajati individualne nagrade pored Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Ipak, Luka je bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva i ključan igrač Reala u Ligi prvaka i zaslužuje postati najbolji. Što je mogao više od toga učiniti? Pa on je idealan nasljednik Ronalda i Messija. Ponizan je, veliki radnik i uvijek daje sve od sebe. Ne vidim niti jednog igrača koji je zaslužio tu nagradu više od njega i siguran sam da svijet nogometa to vidi”, zaključio je Dalić.

A hoće li on osvojiti nagradu za trenera godine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najvažnije pobjede su protiv Nigerije, Islanda, Argentine, Danske, Rusije i Engleske pa onda svaka individualna nagrada nije važna kao srebrna medalja koju smo osvojili kao momčad. Osvojio to ili ne, ovo ljeto mi je najbolji sportski period u životu”; poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.