Izbornik Dalić: ‘Rekao sam igračima da je bolje kiksati sada nego kasnije, ali i da dignu glavu gore i da idemo dalje’

Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić prespavao je neočekivani poraz od Mađarske u 2. kolu skupine E kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. Kako o toj utakmici razmišlja dan nakon nje otkrio je u Dnevniku Nove TV.

“Napravio sam kratak sastanak i rekao im da je poraz dio sporta, da je bolje kiksati sada nego kasnije, ali i da dignu glavu gore i da idemo dalje”, ispričao je Dalić što se događalo nakon utakmice.

“Imamo najviše problema u segmentu igre koji nas je krasio u Rusiji. Ostali smo bez prvog vratara (Subašića), bez obojice bekova (Vrsaljko i Strinić), obojica stopera nisu u najboljoj formi. Opet kad pogledate naše utakmice nisu bile protiv slabih protivnika, već vrhunskih reprezentacija. Nažalost nemamo vremena raditi na obrani iz prekida, ali nadam se da ćemo na idućem okupljanju imati više vremena za taj segment igre”, kaže Dalić.

Komentirao je i brojne upitnike o Kaliniću kao prvom izboru na golu.

“Neću to sada komentirati. Proanalizirat ćemo to. Bio je prvi vratar, ako ga maknemo s gola, Livaković kiksa onda smo izgubili obojicu. Sve što je bilo ja ću preuzeti odgovornost”, poručuje.

“Neću nabrajati koga nema i to naglašavati. Dovoljno je reći da uoči ovih utakmica Lovren nije igrao dva mjeseca i da još neki igrači zbog ozljeda nisu igrali dio sezone… To je taj problem koji se događa u kvalifikacijama”, rekao je Dalić.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr