Izbornik mlade hrvatske reprezentacije nezadovoljan ždrijebom Europskog prvenstva, dok Davor Šuker poručuje: Svi koji vole nogomet moći će uživati

Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne U-17 reprezentacije Dario Bašić nije bio oduševljen ždrijebom Europskog prvenstva koji je našu ekipu spojio sa Španjolskom, Italijom i Turskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bašić je priznao kako se nadao lakšim suparnicima, no ovakav rasplet njegovoj reprezentaciji predstavlja sjajan izazov:

“Sigurno je naša skupina najteža, teže nismo mogli dobiti. Nadali smo se možda nekom debitantu, ali s druge strane to nas i veseli, da vidimo gdje smo. Igrati protiv najboljih tjera nas na maksimum i bez obzira na rezultat ovakva će skupina donijeti mnogo toga dobrog našim igračima. To nam je izazov,” kazao je Bašić.

Kao domaćin prvenstva mladi ‘vatreni’ nisu trebali igrati kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izostankom kvalifikacija teže je pratiti put priprema. Jedno je igrati natjecateljske utakmice, a drugo prijateljske turnire. Ipak, mi ćemo pokušati biti pravi, na najvišoj razini motiviranosti. Čekaju nas odlični protivnici, odlične utakmice i jedva čekamo da turnir počne”, naglasio je izbornik.

Ždrijeb EURO-a prokomentirao je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

“Prije svega, zahvalni smo i ponosni što se Europsko prvenstvo igra kod nas. Svi koji vole nogomet moći će uživati, vidjet će brojne talente koji će u budućnosti igrati u velikim klubovima, a nadam se da će ih mnogo biti i iz Hrvatske”, rekao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a se osvrnuo i na naše protivnike u skupini.

“Naša je skupina jaka, ali najvažnije je da nam je možda svaka utakmica odlučujuća i da stadioni budu ispunjeni i da navijači dođu na svoje. Izbornik Bašić ima dovoljno vremena za pripremu, a svi vjerujemo u hrvatsku momčad i nadam se da ćemo proći skupinu”, dodao je.

Organizacija Europskog prvenstva U-17 donosi izravnu korist hrvatskom turizmu, a učinci bi mogli biti izrazito pozitivni, istaknuo je Šuker:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U predsezoni smo osigurali 11.000 noćenja i hvala svima koji rade na ovom ozbiljnom, zahtjevnom projektu. Neka i mediji maksimalno pomognu jer slika odlazi u cijeli svijet. Nadam se da ćemo na kraju svi moći biti ponosni na Hrvatsku,” poručio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.