Jakirović nakon važne pobjede: Moji igrači su heroji

Zagreb, 25.02.2024. - Utakmica 24. kola HNL-a Dinamo - Rijeka. Na fotografiji Sergej Jakirović i Željko Sopić. foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ ml

Iako je sve bilo spremno za derbi bez golova u 94. minuti je Goda napravio nesmotreni prekršaj na Špikiću, a sudac Bel je dosudio kazneni udarac. U 95. minuti miran i precizan je bio Brodić za 1-0 slavlje Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Normalno da ne možete biti sretni kad primite tako gol. Žao mi je zbog par kontri, ali mlada smo momčad ne mogu nikome ništa prigovoriti. Dogodila nam se bedasta pogreška, trebalo je loptu šutnuti zdravo seljački na tribine i završiti utakmicu, rekao je trener Rijeke Željko Sopić nakon poraza u završnici derbija.

Pokušao je s pet izmjena u drugom dijelu jače napasti Dinamo.

– Ivanovića smo mijenjali da ne bi dobio drugi žuti karton, htjeli smo imati brzinu prema naprijed. Znali smo da će s vremenom oni biti umorni, imali smo i neki drugi plan, ali nažalost Obregon je ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rijeka je ostala prva i ima 50 bodova. Drugi Hajduk ima 49, dok je Dinamo sada treći s 47 bodova uz to što aktualni prvak ima utakmicu manje.

– Zakompliciralo se. Imamo još 12 utakmica, ušli smo u ovu utakmicu sa šest pobjeda. Sve je to sad u par bodova. Mi smo se sami doveli u situaciju da se priča o nama. Ovaj poraz boli jer je na takav način, ali Dinamo je ove sezone miljenik zadnjih minuta, zaključio je Sopić.

> Dinamo svladao Rijeku golom iz kaznenog udarca u 95. minuti

Dinamo je tako u nekoliko dana ostvario dvije velike pobjede. Tijekom ovog tjedna prošao je Betis i plasirao se u osminu finala Konferencijske lige. Sad je došao do važne pobjede za nastavak borbe za prvaka.

– Moji igrači su za mene heroji, odigrati ovakvu utakmicu 68 sati nakon Betisa. Čak mi je izgledalo da smo imali sve više energije kako je utakmica išla kraju. Stiskali su nas, no izvrsno smo ih iskontrolirali. Na kraju neopreznost u redovima Rijeke, mislim da smo baš za taj gol bili bolji. Pet izmjena u drugom dijelu, htjeli smo dobiti energiju i impuls s igračima s klupe. Velika je potrošnja. Kažem, 68 sati nakon Betisa nemaš se vremena regenerirati, a i Petković je bio upitan do danas. Svaki igrač nam je važan i oni to znaju. Svi su dobro reagirali, zato smo ih i stiskali više u drugom dijelu, rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalio je navijačima na podršci i okrenuo se novim izazovima.

– Jako puno utakmica. Idemo iz utakmice u utakmicu. Sa psihološke strane je bitno da smo uhvatili priključak, ima dosta utakmica, nadam se samo da ćemo biti zdravi. Mislim da smo podigli momčad što se vidi iz zadnjih utakmica. Nadam se da ćemo ovako nastaviti, dodao je Jakirović, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.