Jandroković: Rukometaši su dobro vođeni, osjeća se i domoljubni zanos tako da zaslužuju sve pohvale i možemo svi od njih naučiti

Foto: fah

Predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković, koji je u Spaladium areni gledao pobjedu hrvatske rukometne reprezentacije protiv Islanda (29-22), izjavio je u nedjelju navečer kako je atmosfera na utakmici bila briljanta te da “genijalni izbornik” Lino Červar sjajno vodi hrvatsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Puno je aktera koji zaslužuju sve naše pohvale i čestitke ali na prvom mjestu izbornik Lino Červar koji je vodio ekipu na sjajan način,” rekao je Jandroković za Hinu nakon utakmice Hrvatska -Island u nedjelju kasno navečer.

Jandroković je istaknuo kako mu se “posebno dopalo” kako je Igor Vori odigrao “prednjeg u obrani” te uvođenje Denisa Buntića u igru.

Kazao je kako su to iskusni igrači za koje su “mnogi govorili da ne bi trebali igrati”, a odigrali su sjajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izvanredan je bio Luka Cindrić koji je proglašen najboljim igračem utakmice. Mamić je ušao i zabio četiri gola u važnim trenucima, a golman Stevanović je briljantno branio. Svi su dali svoj veliki doprinos, a uz ovakvu publiku svi smo jako zadovoljni,” rekao je Jandroković.

Na upit mogu li političari učiti od izbornika Line Červara kako se uspješno upravlja u “kriznim situacijama,” Jandroković je kazao kako svi možemo učiti od hrvatske rukometne reprezentacije.

“Ova ekipa ima jak osjećaj zajedništva. To se vidi, jako dobro su vođeni, a osjeća se i domoljubni zanos tako da zaslužuju sve pohvale i možemo svi od njih naučiti,” kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je podsjetio kako je i on bio rukometaš i nastupao za omladinsku reprezentaciju Hrvatske, te da mu je otac bio rukometaš a i sin mu igra rukomet.

“Znanja koja sam stekao u sportu koristim i u politici, jer sport je pozitivna djelatnost u kojoj se čovjek uči kolektivnom duhu i odgovornosti, a zna nekad pretrpjeti nepravdu i poraz,” rekao je Jandroković,

Istaknuo je kako “svi želimo da naša rukometna reprezentacija bude prvak Europe,” ali je do toga još dalek put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi se spajamo (križamo) sa skupinom u kojoj su Francuska i Norveška-teške reprezentacije. Treba ići korak po korak i doći do polufinala, a onda je sve otvoreno,” smatra Jandroković.

Najavio je kako će gledati utakmice hrvatske rukometne reprezentacije i u nastavku Europskog prvenstva u Zagrebu.

“Lijepo je kada cijela zemlja zajedno diše s našom rukometnom reprezentacijom”, rekao je Jandroković te dodao kako se nada na kraju naslovu Europskog prvaka.

Predsjednik hrvatskog Sabora Jandroković je treći od hrvatskih državnih čelnika koji je u Spaladium areni gledao neku od utakmica hrvatske reprezentacije na Europskom rukometnom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik vlade Andrej Plenković su 12. siječnja nazočili utakmici Hrvatska-Srbija (32-22).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.