Je li Messi spreman na drastične financijske kazne ako nastavi bojkotirati klub?

Foto: fah

Kako smo već pisali argentinski nogometaš Lionel Messi čvrsto je odlučio napustiti Barcelonu, dokazuje to i njegova najava kako se u nedjelju neće pojaviti na liječničkim pregledima te na testiranju na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kompletna momčad Barcelone, uključujući i stručni stožer predvođen novim trenerom Ronaldom Koemanom, ima zakazano testiranje, argentinski nogometaš je preko odvjetnika obavijestio klub kako se on neće pojaviti s momčadi. Drugim riječima, to zapravo puno govori o čvrstoj odluci Lionela Messija da nakon čitavog niza godina ipak napusti Nou Camp, čak i bez obzira što odlučio predsjednik Josep Bartomeu.

Nakon što je Messi prije nekoliko dana podnio zahtjev za odlaskom iz kluba traje pravo nadmudrivanje između Argentinca i čelništva Barcelone, predvođenog ne baš omiljenim predsjednikom Josepom Bartomeuom.  Pojavile su se informacije kako Messi neće biti kažnjen ako ne dođe na testiranje, jer je obavijestio klub da ima namjeru otići, ali već od ponedjeljka to je jedna posve druga priča. Dakle, ako se Messi ne pojavi na treningu u ponedjeljak snosit će teške financijske sankcije, pišu neki španjolski mediji. Postoji mogućnost da argentinski nogometaš bude suspendiran na deset dana bez plaće, a na mjesečnoj bi razini mogao ostati bez sedam posto plaće. Ne izgleda, na prvu, puno, no kada znamo kolika je mjesečna plaća Lionela Messija malo svakako nije.

Sve, dakle, ovisi od težine prekršaja koji igrač napravi i ako se ne pojavi u ponedjeljak na treningu Messi bi mogao biti kažnjen sa sedam posto mjesečne plaće, od utorka bi kazne mogle biti i veće. To bi se već smatralo težim prekršajem i moglo bi Messija koštati i do 25 posto plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Lionel Messi mjesečno zarađuje oko 8.6 milijuna eura, mogao bi, ako nastavi bojkotirati klub, ostati bez nešto više od dva milijuna eura. Je li Messi spreman na to?

Inače, u Kataloniji, točnije Barceloni, je i trener Manchester Cityja, Pep Guardiola, koji je navodno došao kako bi s Messijem razgovarao glede transfera na Otok, odnosno u redove Cityja. Navodno je City ozbiljan u namjeri da angažira 33-godišnjeg Messija, navodno su ponudili 100 milijuna eura i dvojicu nogometaša Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.