Još jedan srebrni Vatreni završava karijeru: Želim još više vremena provoditi s obitelji

Foto: fah

U Varaždinu će se bivši hrvatski reprezentativac Josip Pivarić(26 utakmica) i osvajač srebra na SP u Rusiji oprostiti od nogometa, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pivarić je u Dinamo došao 1999. godine kao desetogodišnjak i za prvu momčad Plavih odigrao je 174 utakmice. U kijevskom je Dynamu ovaj lijevi branič proveo tri sezone, odigravši 49 utakmica, a prije dvije i pol godine vratio se u Hrvatsku i po drugi je put odjenuo dres Lokomotive, prvi je put bio na posudbi iz Dinama od 2008. do 2012. godine. Za klub s Kajzerice ukupno je nastupio 138 puta.

Iako je postojala opcija produžetka ugovora s Lokosima za još jednu sezonu, Pivarić je ipak odlučio okončati igračku karijeru i više vremena posvetiti obitelji.

Osvajanje srebra na SP u Rusiji 2018. godine svakako je Pivarićev najveći i najdraži uspjeh. Nastupio je na tom natjecanju na četiri utakmice – protiv Islanda u trećem kolu skupine D odigrao je svih 90 minuta, a u osmini finala s Danskom, u četvrtfinalu s Rusijom i u polufinalu protiv Engleske, ulazio je u igru s klupe umjesto Ivana Strinića… Od njega je i krenula akcija za pobjednički gol Marija Mandžukića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam ovu odluku donio preko noći. Kad sam dolazio u Lokomotivu prije dvije i pol godine planirao sam da ću se oprostiti ovoga ljeta. I stvari su mi se u životu, jedna za drugom, tako posložile i vrijeme je za prestanak igračke karijere. Iako sam i sad maksimalno posvećen obitelji, želim još više vremena provoditi u obiteljskom krugu i odlučio sam da je ovo pravi trenutak za rastanak s nogometnom loptom”, rekao je Pivarić dodajući da je imao sedam operacija i da se to osjeti na tijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.