Kako do grupne faze Europske lige? Rijeku u Danskoj čeka nemoguća misija

Foto: fah

Nakon dosta muke, i nakon produžetaka, u gotovo neregularnim uvjetima, Rijeka je na Rujevici u 3. pretkolu Europske lige svladala ukrajinski Kolos 2:0. Kolos je jedna čvrsta, neugodna momčad, koja se organizirano brani, no ništa više od toga, ništa više od prosječne momčadi, dakle, daleko ispod razine idućeg protivnika osvajača Kupa Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka će se za grupnu fazu Europa lige, u play offu, boriti protiv vrlo jakog Copenhagena. Po mnogima spomenuti danski klub najjača je skandinavska momčad koja redovito igra grupnu fazu Europske lige ili Lige prvaka. Podsjetimo, u posljednjih 14 godina tek jednom nisu bili sudionici grupne faze LP-a ili EL-a. Drugim riječima, uspješniji su od bilo kojeg hrvatskog kluba, uključujući i Dinamo.

Inače, Copenhagen je trenutačno 36. klub UEFA-ine ljestvice koeficijenata te je, primjerice, bolje plasiran od jednog Lazija, PSV-a ili Monaca Nike Kovača. Prije otprilike pedesetak dana ispali su u četvrtfinalu Europske lige od Manchester Uniteda golom iz jedanaesterca u produžecima. Sve ovo više nego dovoljno govori o misiji kakva čeka Rijeku u Danskoj.

Prošlog ljeta u trećem pretkolu Lige prvaka beogradska Crvena zvezda ih je iznenadila i eliminirala nakon izvođenja jedanaesteraca, no nakon toga u Europa ligi napravili su sjajan niz. Riga u play-offu, pa u skupini kijevski Dinamo, Malmo (isti onaj Malmo koji je razbio Lokomotivu s 5:0) i Lugano, da bi u šesnaestini finala izbacili i Celtic, u osmini finala Istanbul Bašakšehirspor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli u četvrtfinalu na jedvite jade ih je izbacio slavni Manchester United.

Ove sezone u drugom pretkolu su izbacili švedski Goteborg (2:1), u trećem su deklasirali poljski Piast (3:0), na putu do grupne faze ih čeka bivši prvak Hrvatske. Inače, za momčad Copenhagena igraju dva Hrvata, Karlo Bartolec i veznjak Robert Mudradžija, koji je ujedno bio i strijelac protiv Goteborga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.