Kakva utakmica! Španjolska vodila 0:3, Hrvatska zamalo preokrenula susret!

Koprivnica, 3.9.2015. - Utakmica prvog kola kvalifikacija za U-21 Europsko nogometno prvenstvo izmeðu reprezentacija Hrvatske i Gruzije. Na fotografiji Mario Pašaliæ (L). foto HINA / mm

U dvoboju 6. skupine kvalifikacija za EURO hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine starosti poražena je u Rijeci od Španjolske s 2:3 (0:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska U-21 vrsta doživjela je, nakon četiri pobjede bez primljenog pogotka, prvi poraz u kvalifikacijama, Španjolska je u Rijeci slavila s 3:2, ali je Hrvatska zaslužila barem bod i u završnici ostala bez sreće. Na Rujevici se umalo dogodio spektakularni preokret jer su Španjolci skoro prokockali vodstvo od 3:0, uz igrača više.

“Mali vatreni” su i s igračem manje igrali bolje, postigli dva gola, a u zadnjim trenucima u istom napadu pogodili vratnicu i gredu.

Dvoboj je odlučila neopreznost hrvatskog braniča Denisa Kolingera u 18. minuti kada je srušio španjolskog napadača Inakia Wiliamsa, te zaradio isključenje, a Gerard Deulofeu je s “bijele točke” doveo Španjolce u vodstvo. S igračem manje izabranici Nenada Gračana su izdržali do 41. minutekada je Marco Asensio pogodio za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 54. minuti katastrofalno je pogriješio naš vratar Livaković koji je praktički dodao loptu Deulofeu, a napadač Evertona lako zabija svoj drugi gol na utakmici. U 64.minuti Mario Pašalić smanjuje na 1:3 nakon što je slobodan udarac Radoševića blokiran, a veznjak Monaca iz prve snažno pogađa španjolsku mrežu. U 80. minuti španjolski branič Mere ruši Tudora u kaznenom prostoru, a nizozemski sudac dosuđuje kazneni udarac, uz crveni karton Mereu. Radošević je precizni izvođač s “bijele točke”. U 92. minuti Hrvatska je imala nevjerojatnu šansu za izjednačenje – prvo je Kovačić iz daljine pogodio vratnicu, a u nastavku akcije Halilović je uzdrmao gredu.

Španjolska je preuzela vodstvo na ljestvici s 13 bodova, Hrvatska ima 12, Švedska 10, Gruzija 6, Estonija 4, a San Marino 4 boda. Sljedeću utakmicu Hrvatska U-21 igra 24. ožujka u gostima kod Španjolske.

Hrvatska – Španjolska 2:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Deulofeu (19’pen), 0:2 Asensio (41′), 0:3 Deulofeu (54′), 1:3 Pašalić (649), 2:3 Radošević (81’pen)
Crveni kartoni: Kolinger (Hrv, 18′), Mikanović (Hrv, 90+3′), Mere (Špa, 80′)

Hrvatska: Livaković – Mikanović, Ćaleta Car, Kolinger, Milić – Pašalić (Ćorić, od 88.), Radošević, Kovačić – Halilović, Pjaca (Tudor od 66.), Vlašić (Perić od 24.)

Španjolska: Arrizabalaga – Manquillo, Vallejo, Jonny (Mere od 75.), Gaya – Ceballos, Saul Niguez, Oliver Torres – Deulofeu (Duarte od 84.), Williams, Asensio (Suarez od 67.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.