Kaos u Podgorici, vratar u bolnici, utakmica drugi prekinuta

Utakmica petog kola C skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj 2016. godine između Crne Gore i Rusije u Podgorici prekinuta je u 67. minuti pri rezultatu 0-0 nakon što je ruski igrač Dmitrij Kombarov pogođen nepoznatim predmetom s tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je došlo do koškanja između igrača na teren, pa je njemački sudac Deniz Aytekin prekinuo utakmicu.

Prvi prekid već u prvoj minuti

Bio je to drugi prekid nakon što je već u prvoj minuti utakmice ruski vratar Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu nakon čega je na nosilima iznesen s terena i prebačen u bolnicu gdje je zadržan na promatranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekid je trajao više od pola sata, a kada je utakmica nastavljena umjesto Akinfejeva mjesto na golu zauzeo je Jurij Lodigin.

Do gužve je došlo i u poluvremenu kada je na tribini došlo do tučnjave između crnogorskih i ruskih navijača pa se već tada činilo kako neće biti nastavka.

No policija je smirila situaciju i drugo poluvrijeme je ipak nastavljeno, međutim u 67. minuti je došlo do novog incidenta. Kombarov je signalizirao da je pogođen i sudac je prekinuo susret. Samo dvije minute ranije Rusi su imali veliku priliku za vodstvo, no Širokov je promašio jedanaesterac. Točnije njegov udarac je obranio Poleksić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, nereda je bilo i prije utakmice u središtu Podgorice, a izazvali su ih ruski navijači. Skupina od 50 gostujućih navijača se okupila na Trgu republike, gdje je prvo pjevala i uzvikivala “Rusija i Srbija, braća zauvijek,” a potom i pokušala zapaliti američku zastavu, no u tome ih je spriječila policija. Zatvoreno je i više ulica u središtu grada.

Nemili događaji doveli su do toga da Crnoj Gori osim novčane kazne i praznih tribina prijeti i oduzimanje bodova, javlja Večernji.

Što je u pozadini scenarija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Rusiji se najavljivala podrška od strane samih Crnogoraca, ali i navijača iz Srbije pa su osim na tribinama bili i na ulici gdje su pokušali zapaliti zastavu Sjedinjenih Američkih Država. Oni Crnogorci koji nisu skloni Rusiji ispred svoje domovine, nisu to gledali šutke i morala je intervenirati policija. No nije pomoglo da ne izbije međunarodni incident, ministar sporta Rusije Vitalij Mutko nazvao je događaje sramotnima, pozvao na oštru kaznu protiv organizatora i poželio da se Akinfejev što prije oporavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.