Kerum kritizirao Dalića: ‘Malo je zaglumija, dobio je Nagradu grada Splita i nikako da ostvari rezultat’

Split 04 07 2017. održana županijska skupština. Na fotografiji Željko Kerum foto Mario Strmotić

Sljedeću utakmicu kvalifikacija za Euro 2020. godine protiv Mađarske hrvatska nogometna reprezentacija igrat će 10. listopada u Splitu na stadionu Poljud, odlučio je u četvrtak Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HGS-a i bivši gradonačelnik Splita Željko Kerum nije euforičan oko najave.

“Dobro je stvar za Split i reprezentaciju da dođu radi pomirenja, ali u zadnje vrime igraju loše. Dalić otkada je dobio Nagradu grada Splita nikako da ostvari rezultat. Malo je zaglumija”, rekao je za Dalmatinski portal.

Rekao je i da se zna kakav je Split i da Hrvatska mora pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Malo in je škakljiva situacija, bilo je previše intervjua, hvaljenja, previše svega. A i Nagrada grada Splita je bila preuranjena. Moja stranka HGS i ja smo bili protiv toga. Trebali smo se onda vratit unazad pa davat Iviću, Peruzoviću… Zašto su forsirali Dalića, a eto”, smatra on.

No, nije baš zadovoljan ni trenutnim rezultatima.

“Nisan siguran sad kako igraju, igramo s lošijima pa nismo bolji, da se ne bi desila rabatajica sad. Govorim kao prosječan navijač koji nije stručan za nogomet, ali činjenice su činjenice”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je komentirao da Hajduk nije obaviješten.

“Ma mislim da ne mogu bez dogovora s Hajdukom ni završit priču, bez njega se ne može ništa, kao ni bez navijača. Teško je negdje ić, a da nisi dobrodosao. To treba prije postić i onda krenuti, vjerujem da su dogovorili na takav način. Daj Bože da oni dođu i da odigraju dobru utakmicu da Hrvatska dobije”, zaključio je.

Radi se o jakoj, možda i najjačoj utakmici Vatrenih ( dakle, u Hajduku se nemaju razloga žaliti jer nisu dobili ”neku tamo nevažnu utakmicu” ) u ovom kvalifikacijskom ciklusu, posebno u kontekstu činjenice da su svjetski doprvaci šokirali nogometni svijet, navijače, ali i sami sebe, porazom u Budimpešti. Dakle, Hrvatska u Splitu mora svladati Mađare, i mora to učiniti uz bezrezervnu potporu Torcide, splitske publike, kojoj mnogi, ne uvijek bez osnova, tepaju kako je najbolja na svijetu, ali i najtemperamentnija, najeksplozivnija. U suprotnom bolje da uopće ne idu u Split..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.