Kramarić na posudbi u Hoffenheimu

Trenutačno posljednjeplasirani sastav njemačkog nogometnog prvenstva Hoffenheim u srijedu je potvrdio kako je na posudbu do kraja sezone doveo hrvatskog reprezentativnog napadača Andreja Kramarića (24) iz engleskog Leicester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vrlo sam uzbuđen što ću zaigrati u Bundesligi i dat ću svoj doprinos kako bi klub izbjegao ispadanje”, rekao je Kramarić na predstavljanju u svom novom klubu.

“Sretni smo što smo mogli realizirati ovaj transfer. Andrej je odličan strijelac koji će dati novi poticaj našem napadu”, izjavio je sportski direktor Hoffenheima Alexander Rosen.

Kramarić je u Leicester stigao u siječnju prošle godine iz Rijeke, gdje je u jesenskom dijelu Prve HNL postigao 21 pogodak u 18 susreta, te je u proljetnom dijelu prošle sezone odigrao 13 utakmica i postigao dva pogotka. No, prošloga ljeta došlo je do promjene na klupi “lisica”, Nigela Pearsona zamijenio je Claudio Ranieri, a Kramarić je izgubio status, postao je tek peta opcija u napadu, pa je tijekom ove sezone upisao tek dva ulaska s klupe u Premier ligi i stoga je odlučio promijeniti sredinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatni motiv za dobre igre Kramariću će biti i pokušaj nametanja izborniku Anti Čačiću da ga povede na EURO koji će se od 10. lipnja do 10. srpnja održati u Francuskoj.

Nakon jesenskog dijela Bundeslige Hoffenheim je na dnu sa 13 bodova, no 15. Stuttgart i 16. Werder, koji drže mjesta koja osiguravaju ostanak, odnosno plasman u kvalifikacije za ostanak, mu bježe samo dva boda.

Leicester je, pak, sa 44 boda nakon 22 kola drugi u Premier ligi s istim brojem bodova kao i vodeći Arsenal, a u vrhu ljestvice se nalazi prvenstveno zbog sjajnih igara napadača Jamiea Vardyja i Riyada Mahreza, izravnih Kramarićevih konkurenata u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.