Kyrgios kažnjen s 10.000 dolara za vrijeđanje

Foto: Stemoc

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) kaznilo je Australca Nicka Kyrgiosa s 10.000 dolara, zbog uvrede koju je izrekao tijekom dvoboja 2. kola ATP turnira u Montrealu, a bila je usmjerena prema njegovom suparniku Stanu Wawrinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kyrgiosov neprimjeren komentar, u kojem je doveo u vezu svog suigrača iz Davis Cup reprezentacije Thanasija Kokkinakisa i djevojku Stana Wawrinke, a pretpostavlja se da je mislio na Osječanku Donnu Vekić, šokirao je javnost i zgrozio Švicarca.

“Ono što je izrečeno ja ne bih rekao najgorem neprijatelju. To je toliko nisko i ne samo da je neprihvatljivo, već je i nezamislivo”, napisao je Wawrinka na twitter profilu, a javno je na konferenciji za medije pozvao Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) da oštro kazni Kyrgiosa.

Kad je vijest o kazni izašla na vidjelo, Kyrgios je putem društvenih mreža uputio švicarskom tenisaču javnu ispriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želim se ispričati za komentar koji sam dao tijekom sinoćnjeg meča protiv Stana”, napisao je Kyrgios na svom twitter profilu u četvrtak, a isto ja napisao i na svojoj facebook stranici uz dodatak:

“Moj je komentar, koji je izrečen u afektu, neprihvatljiv je na mnogim razinama. Kao dodatak osobnoj isprici, želim se i javno ispričati. Preuzimam potpunu odgovornost za svoje postupke i žalim zbog onoga što se dogodilo.”

Unatoč javnom kajanju, Kyrgios bi mogao snositi dodatne posljedice zbog svog opakog jezika i neprimjerene reakcije, jer je ATP najavio mogućnost dodatnih sankcija protiv 20-godišnjeg Australca. Izrečena kazna od 10.000 dolara maksimalan je iznos kojim ATP može kazniti igrače na samom turniru za prekršaje počinjene tijekom odigravanja meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.