Legenda Hajduka oduševljena Dinamom: ”Luka Modrić je najbolji, on je konstanta hrvatskog nogometa”

Foto: fah

Jedna od najvećih legendi Hajduka, 66-godišnji Ivica Šurjak, u razgovoru za Večernji list, koji tradicionalno bira najboljeg hrvatskog nogometaša, smatra kako je kapetan Vatrenih, Luka Modrić, i dalje najbolji te konstanta hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Luka Modrić za mene je opet najbolji. On je konstanta, igrač jednog od najboljih klubova svijeta i za mene nema dileme da je on najbolji. Svi se sjećamo njegova nastupa na SP-u, a i ove godine vukao je u reprezentaciji”, kazao je Ivica Šurjak, koji je na drugo mjesto stavio napadača Dinama i hrvatske reprezentacije, Brunu Petkovića.

”On je veliko iznenađenje i zbog toga sam ga stavio na drugo mjesto. Puno je pomogao Dinamu u ovim europskim utakmicama, odlično se snašao i u reprezentaciji. Visok je, a ima sjajnu tehniku, centarfor je koji ima odličnu suradnju sa suigračima, sjajan pregled igre… Također bih iz Dinama istaknuo i Oršića kojeg sam uvrstio nešto niže na popis, a riječ je o sjajnom igraču, brzom i nepredvidivom koji je postigao nekoliko pogodaka za pamćenje. Predviđam mu veliku nogometnu budućnost”, smatra Šurjak, pritom je nahvalio Marcela Brozovića, veznjaka Intera i jednog od najpouzdanijih igrača kako hrvatske reprezentacije, tako i talijanskog diva, pohvalio je Šurjak i Ivana Rakitića, koji je ponovno u milosti trenera Barcelone, Valverdea.

”Raketa godinama igra fenomenalno za veliku Barçu, pokazuje koliko je pametan igrač. No možda bi za njega bilo dobro da promijeni klub jer ponekad dođe do svojevrsnog zasićenja između kluba i igrača.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Vlašić, koji igra sjajno i u moskovskom CSKA, bio je u završnici kvalifikacija za Europsko prvenstvo jedan od ključnih igrača naše reprezentacije.

”Za Nikolu smo svi znali da je veliki talent, da mu je nogomet u malome prstu. Iz Hajduka je otišao u prejaki klub u onom trenutku i nije se nametnuo u Evertonu, ali sad pokazuje sve svoje kvalitete. Sreća je da ga nije deprimiralo to što mu se dogodilo u Evertonu, pokazao je koliko je karakteran. U svemu tome sigurno je veliku ulogu odigrao i njegov otac Joško koji mu je pomogao u tim trenucima. Ipak je Vlašić iz jedne prave sportske obitelji. Pa i Boban je na početku karijere išao na posudbu u Bari pa je nakon toga igrao na vrhunskoj razini u Milanu”, poručio je Šurjak, koji je na šesto mjesto stavio igrača Bayerna, Ivana Perišića.

”On vam je sličan primjer kao Rakitić, kod njega i Intera također je došlo do zasićenja i on je otišao u Bayern. Mislim da mu je to odličan posao jer tu se igra napadački, više mu odgovara liga i tu će on pokazati sve svoje kvalitete. Uz to, došao je u jedan veliki klub, svi sanjaju da igraju za Bayern jednoga dana”, smatra Šurjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo kako je legenda Hajduka pratila nastupe Dinama u Ligi prvaka ove sezone.

”Dinamo me baš oduševio svojim igrama. Napokon modri imaju odličnog trenera koji se ne boji. On igra nogomet koji je baš užitak gledati, a u stanju je napasti i europske velikane, ne povlači se. Bjelica je unaprijedio i hrvatski nogomet. Da se razumijemo, Dinamo ima jako dobre igrače, ali on ih je učinio boljima. Zaista je izvukao maksimum iz svakoga. ”

I za kraj nešto o Hajduku…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Svi mi se nadamo da će se Hajduk vratiti tamo gdje i pripada, uz bok Dinamu, Htio bih da se stvaraju talenti jer uvijek se govorilo da u krugu 100 kilometara od Splita postoje igrači za prvu momčad Hajduka. Strance treba dovesti ako su jako kvalitetni, ali ne bih ih gomilao. Potrebna je malo bolja klupska politika, a vjerujem da su Tudor i Stanić sposobni za to. Samo ih treba pustiti da rade, a ne da im stalno visi mač nad glavom ”, zaključio je Šurjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.