Je li Lionel Messi doista preko španjolskih medija poručio Piqueu ‘ostavi se Katalonije, primi se nogometa’?

Foto: fah

Lionel Messi najbolji je nogometaš Barcelone, po mnogima i najbolji nogometaš svijeta ne samo našeg vremena nego i svih vremena, ispred Pelea, Maradone ili Zinedine Zidane… S druge strane sjajni obrambeni nogometaš Barce Gerard Pique posljednjih se nekoliko mjeseci istaknuo kao jedan od simbola otpora Katalonije prema Španjolskoj. Stoper Barcelone na referendum, koji su vlasti u Madridu zabranile i represijom pokušale zaustaviti, izašao je glasovati sav krvav te je pred medijima zaplakao i najavio povlačenje iz reprezentacije, nešto kasnije ipak se smirio. Navodno ostaje u dresu Furije do završetka Svjetskog prvenstva iduće godine u Rusiji.

Međutim, Messija to nije pretjerano impresioniralo, koji je navodno ljut na svog suigrača jer mislili kako njegovi ”javni istupi nanose štetu klubu.”

“I prije su ljudi navijali protiv Barcelone u svim dijelovima Španjolske, ali otkad je Pique javno istupio, sve je to otišlo na drugu razinu. Sad se cijela Španjolska okrenula protiv kluba i igračima nije ugodno jer oni s tim nemaju veze…”, rekao je Lionel Messi za španjolske medije. Ključno je reći kako se radi o španjolskim medijima te se neki pitaju jesu li oni zapravo ”na svoj način” interpretirali riječi Lionela Messija, koji se do sada ni na koji način nije miješao u politiku, odnosno, u sve ono što se događa u Španjolskoj dok Katalonci žele svoju slobodu?

Lionel Messi navodno poručuje, preko medija, Piqueu da želi samo igrati nogomet te njemu savjetuje isto. Zar mu to Leo nije mogao reći na treningu, zašto bi odabrao medije za slanje poruke i tako unio ”razdor” u svlačionicu kluba kojem ide vrlo dobro, kako u Primeri tako i u Ligi prvaka? Naravno, Messi je gazda svlačionice, ali je Pique ljubimac Katalonaca, domaći dečko, simbol otpora, teško čak i Messi može protiv toga.

Izvor: narod.hr