Licemjerje: Svi ”hrvatski” mediji pišu o BBB-ima, ali su zatajili njihovu podršku HOS-u kad je Milanović vrijeđao hrvatske branitelje

Foto: snimka zaslona

Približavamo se tridesetoj obljetnici nikad odigrane, a opet legendarne, utakmice između Dinama i Crvene zvezde na Maksimiru 13. svibnja 1990. godine. Tog dana, podsjetimo, uz blagoslov tadašnje komunističke milicije Arkanove i Vučićeve Delije divljale su Maksimirom, imale su namjeru, tvrde mnogi, očito vođeni velikosrpskom rukom iz Beograda, izazvati krvoproliće i tako dati opravdanje JNA da se odmah obruši na Hrvatsku. Zašto hrvatski mediji uporno tek stidljivo pišu da je tada, kako je i sam priznao, na Maksimiru bio i bivši učenik ratnog zločinca, Vojislava Šešelja, aktualni predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Facebook

Također, mnogi tvrde, što nije bez osnove, da je toga dana zapravo počeo rat za Hrvatsku, ili barem jedan segment tog rata, te agresije, na braniku domovine prvi su stali BBB-i.

BBB podržali HOS nakon Milanovićeve izjave da bi spomen-ploču poginulim HOS-ovcima ‘bacio negdje’

O događanjima tog 13. svibnja 1990. godine pišu posljednja dva-tri dana svi hrvatski mediji, ako jedan dio medija u ovoj zemlji, koju su branili i BBB-i, možemo nazvati hrvatskim medijima? Hrvatski mediji tako pišu kako su BBB-i, kao i za vrijeme nedavnog potresa u Zagrebu i pandemije koronavirusa (apsolutno je zlonamjerno uspoređivati pandemiju koronavirusa i Domovinski rat), stali na prvu crtu. O tome pišu portali kao što su Index, 24 sata, Sportske novosti, Tportal, Večernji list…, svi oni koji su prije samo nekoliko dana zatajili, kao po nekoj direktivi, jasnu poruku BBB-a sa Sljemena upućenu predsjedniku ”slučajne države” Zoranu Milanoviću, nakon što je ovaj na komemoraciji u Jasenovcu poručio da spomen ploču HOS-a treba ”baciti tamo negdje.” Jedan dio BBB-a, i navijača ostalih klubova diljem Hrvatske, bili su u HOS-u, dakle, i kroz HOS BBB-i su branili Hrvatsku. Zašto o tome šute hrvatski mediji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto su ”hrvatski” mediji prešutjeli poruku Torcide Milanoviću? Jesmo li se vratili u vremena kada su komunisti pokušali zaustaviti Reuters?

Podsjetimo, BBB-i su sa Sljemena poslali jednostavnu poruku ”HOS je naš ponos”, učinila je to i dubrovačka Torcida, koja je Milanoviću poslala oštru i nedvosmislenu poruku. Sve su to ”hrvatski” mediji, koji danas pišu o 13. svibnju i ulozi BBB-a u tog dana prije 30 godina na Maksimiru, a ona je ključna, uz Bobanovu, dakako, prešutjeli, licemjerje je očito odlika dijela hrvatskih medija.

Kako ignorirati činjenicu da su BBB-i pružili potporu hrvatskim braniteljima, a onda tvrditi kako su branili Hrvatsku? Što su, primjerice, u Vukovaru, u Dubrovniku, radili dečki iz HOS-a, pa i neki BBB-i, neki Torcidaši, neki iz Armade, Kohorte…,ako ne bili na braniku domovine, ako nisu”pokazali kako se brani Hrvatska”, a što u naslovu spominje portal 24 sata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Željko Tutnjević, Libero Portal
Foto: fah

Na Maksimiru se 1990. branila Hrvatska, zar se Hrvatska nije branila i u Vukovaru, Škabrnji, Dubrovniku, Osijeku, Vinkovcima, Gospiću, Sisku, Zadru… 1991. godine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.