Liječe njemački kompleks: Francuski izbornik nakon pobjede između euforije i opreza!

Foto: fah

I dok se njemački izbornik Joachim Löw tješio nakon poraza u polufinalu Europskog prvenstva od Francuske aureolom moralnog pobjednika stvarni pobjednik Didier Deschamps, nekoć kapetan i vođa legendarne francuske generacije iz devedesetih, zadovoljio se činjenicom da je njegova momčad počela vraćati Nijemcima stare dugove te da je napokon prekinula njemačku rezultatsku dominaciju u službenim utakmicama. Puno je još dugova koje Francuzi Nijemcima moraju naplatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Iako je Njemačka bila bolja momčad, stvarala prilike, Francuzi nisu nezasluženo pobijedili. Reprezentacija koja u svojim redovima ima jednog genijalnog strijelca kao što je to Griezmann u svakoj utakmici ima pravo računati na pobjedu, što, naravno, ne znači da će i do nje doći.  Neće biti lako protiv Portugala.

“Do finala u Parizu dijele nas tek tri dana, imamo malo vremena za odmor, no, nekoliko sati ćemo ipak slaviti ovu veliku pobjedu, ranije smo se više odmarali, imali smo i po sedam dana odmora, što je previše, no, takav je nogomet. Ispisali smo povijest u Marseilleu”, kazao je pomalo euforični izbornik Francuske nakon pobjede protiv svjetskih prvaka, no, nakon toga je dodao da ipak nemaju toliku moć kako bi riješili sve probleme francuskog naroda. “Što možemo? Možemo im omogućiti da barem nakratko prestanu misliti na njih, ima puno sretnih Francuza zbog naše pobjede”, rekao je Didier Deschamps.

Iskusni trener ipak je lagano spustio loptu na zemlju rekavši da još uvijek nisu napravili ništa, naime, u finalu ih čeka Cristiano Ronaldo i Portugal, koji na ovom Europskom prvenstvu ne briljira, ali koji pobjeđuje uz pomoć sreće, što je izuzetno važno na velikim turnirima. Bez sreće ni oni najjači ne mogu računati na naslove. Pogledajte kako je Njemačka prošla Italiju, Portugal Hrvatsku i Poljsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvalio je izbornik i junaka utakmice, Griezmanna, koji je s dva gola srušio svjetske prvake i koji je povećao svoju prednost na ljestvici najboljih strijelaca Europskog prvenstva, tri mu gola nedostaju da stigne na vječnoj listu svog zemljaka Michaela Platinija i Portugalca Cristiana Ronalda. Griezmann je još mlad, vrijeme radi za njega, realno je očekivati da će jednog dana uspjeti.

Foto: fah
Foto: fah

“Griezmann je sjajan igrač i to je večeras i pokazao. Brz je i tehnički potkovan”, pohvalio je francuski izbornik svog golgetera.  Pohvalio je Deschamps i golmana, koji je zaista u nekoliko navrata čudesnim obranama spašavao svoju reprezentaciju: “Hugo Lloris je bio ključan kada je to trebalo. Ova je Njemačka tehnički snažna i bez nekoliko važnih igrača su velika momčad.”

Iako su neki prije polufinala u Marseilleu zaključili da se radi o finalu prije finala, što je točno s obzirom na imena, momčad u kojoj igra Ronaldo ne smije se podcijeniti, svjestan je toga i Deschamps, u jednoj je utakmici sve moguće, iako je, naravno, Francuska kao domaćin i kvalitetnija reprezentacija favorit. Stade de France ove nedjelje mogao bi biti poprište sjajnog finala, nema više taktiziranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.