‘Mala Hrvatska’ i veliko kraljevstvo: Prljava rabota Engleza; traže diskvalifikaciju Hrvatske i izbacivanje sa Svjetskog prvenstva!?

Foto: fah

Englezi, naravno, dio njih, kao i dio njihovih medija, ne mogu se pomiriti s porazom od ”male Hrvatske” u polufinalu Svjetskog prvenstva. Naime prljava podmetanja koja pristižu iz Engleske odavno su prepoznata u svijetu, ne svijetu samo sporta.  Naime, ako su oni, dakle, njihovi mediji, bili 1996. uoči polufinala Eura protiv Njemačke u stanju napisati da će Nijemce ”razbiti” kao što su ih ”razbili” u Drugom svjetskom ratu što je onda zahtjev za običnom ”diskvalifikacijom”? Hrvatska je još dobro prošla, kako je mogla proći s obzirom kako su bahati Englezi bili uvjereni da im ”mala” Hrvatska ne može i NE SMIJE pokvariti planove o već unaprijed ostvarenom plasmanu u finale Svjetskog prvenstva. Međutim, prevarili su se, prijetili su uoči utakmice praznom puškom i samopouzdanje gradili na temeljima od pijeska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Hrvatska neće biti diskvalificirana bez obzira na inzistiranja nekih engleskih navijača i drugorazrednih medija u spomenutoj državi koji daju prostora takvoj vrsti specijalnog rata i to zbog nogometne utakmice, koliko god ona bila značajna.

Vatreni su, čisto kao suza, golom Marija Mandžukića u drugom produžetku dotukli Englesku i zaustavili je na putu do finala.  Od tog trenutka ne prestaju stizati pritužbe i medijska podmetanja iz Engleske, iz države koja je kroz stoljeća do temelja opustošila pola svijeta i tako napunila svoje riznice na maglovitom otoku. Oni danas svijetu dijele lekcije a da niti jedan dragi kamen, niti jednu zlatnu polugu, nisu vratili i uzeli natrag svoja ogledalca koja su domorocima davali u zamjenu.

Kako pišu neki hrvatski mediji, a poglavito portal goal.com/hr, Englezi tvrde da se ”hrvatski igrači previjaju po travnjaku poput Neymara…” Zar nisu upravo Englezi uoči polufinala tvrdili kako su Modrić i Rakitić živi mrtvaci? Što mogu napraviti ”živi mrtvaci” osim pobijediti Engleze ležeći na terenu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi tvrde kako je Ante Rebić dobio dva žuta kartona na utakmici, a nije isključen!? Što, dakako, nije istina. Rebić je dobio jedan žuti, jednom je karton dobio Mandžukić, koga su oni pomiješali s Rebićem. Možda će nakon golčine u polufinalu Englezi napokon shvatiti kako izgleda Mandžo ili će im to još jednom morati dokazati u Ligi nacija?

”Velik broj ljudi dijeli mišljenje o izbacivanju Hrvatske sa Svjetskog prvenstva, a to dokazuje podatak da je “World Cup Croatia disqualified” odnosno “Svjetsko prvenstvo Hrvatska diskvalificirana” jedan od najtraženijih pojmova u Google tražilici u Velikoj Britaniji proteklih dana”, piše portal goal.com.

Razlozi zbog kojih bi Vatreni trebali biti izbačeni sa SP-a, prema Englezima, dakako, dijelu njih?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Domagoj Vida trebao biti suspendiran zbog one snimke s Ognjenom Vukojevićem?

Čak i ako je FIFA to nije učinila, mogu se žaliti samo Infantinu, neće im puno vrijediti.  Hrvatski branič je zbog toga pretprio mnogo kritika stranih medija, zvižduke Rusa na polufinalu, a Englezi su naravno tražili njegovu suspenziju. FIFA je Vidi dopustila nastup u polufinalu, a naš se nogometaš više puta ispričao, iako nije imao razloga za to.

Smeta Englezima sudački kriteriji, koji im je u prvom dijelu bez dvojbe išao niz dlaku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski navijači žali se na suđenje turskog suca Cakira. Najsporniji detalj je pogodak Ivana Perišića kojeg smatraju neregularnim zbog visoko podignute noge, a žale se i na to što Dejan Lovren nije dobio žuti karton iako je imao dosta problema s brzim Raheemom Sterlingom pa je često prekršajem zaustavljao napad gordog albiona.

I što onda? Čak i da je sudac sudio za Hrvatsku SEDAM jedanaesteraca, to je njegova autonomna odluka i samo on, a ne Hrvatska, zbog toga mogu snositi posljedice.  VAR, podsjetimo, nije korigirao sudačku odluku čak ni onda kad su Hrvati tražili kazneni udarac.

Drugim riječima, ništa od toga, a mi naglasimo još jednom – na ovim glupostima inzistira tek dio Engleza, koji nikada nisu znali sportski podnijeti poraz. I to ne samo sportski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.