Jedan dječak, jedna ljubav, jedna obljetnica: Mali Ivor u kišnoj kabanici s dresom Osijeka najljepša priča nastavka hrvatskog nogometnog prvenstva

Foto: sib.hr/NK Osije

Derbi utakmicom između Osijeka i Hajduka, koju je Osijek zasluženo dobio, nogometni klub iz slavonske metropole proslavio je svojih prvih 70 godina. Da je netko pisao scenarij proslave ona se nije mogla bolje posložiti, pobjedom protiv starih rivala iz Splita Osijek se ponovno probio na 3. mjesto HNL-a. No, to možda i nije najvažniji sportski događaj u Slavoniji prošlog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan događaj, jedna fotografija, ipak je ostala upamćena. Naime, fotografija jednog dječaka omotanog osječkim šalom, u kišnoj kabanici, kako razdragano slavi pobjedu svog Osijeka, obišla je Hrvatsku posredstvom hrvatskih medija te društvenih mreža. Radi se o Ivoru Kirlayju, koji je u pratnji oca Damira došao na derbi utakmicu u Gradski vrt. Nakon pobjede Osijeka otac je svog sina podigao na ogradu kako bi proslavio veliku i zasluženu pobjedu i kako bi bolje vidio slavlje igrača Osijeka.

Ivora i njegovog oca zapazio je i kapetan Osijeka Borna Barišić koji mu je prišao te se obratio ocu malog navijača – Damiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smijem li vašem djetetu darovati dres”, upitao je kapetan Osijeka Borna pristojnim glasom oca malog Ivora, Damira, koji mu je odgovorio potvrdno: “Naravno…” Ivor je bio presretan poklonom te se kući vratio s neočekivanim darom. Kako mediji navode priča se tu ne zaustavlja, naime, navečer kad je dječak otišao spavati otac Damir je kao i svaku večer prije toga otišao provjeriti je li mu sinčić zaspao, kad je ušao u sobu kraj usnulog dječaka bio je blatnjav dres kapetana Osijeka Borne Barišića. Dres je bio baš u onom stanju u kojem je bio kad ga je dobio poslije naporne utakmice.

Sasvim sigurno to je lijepa priča Hrvatske nogometne lige u kojoj se, uza sve probleme, ne tako rijetko igra lijep nogomet, Borna, Damir i mali Ivor svakako su najljepša nogometna priča nastavka HNL-a nakon zimske stanke. Mali navijač osvojio je srca mnogih, posebno svojih Slavonaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.