Marčinko: Izbornica ima povjerenja u mene što mi je velika čast

Rijeka, 11.11.2022.- Prvi dan kvalifikacijskog susreta za plasman u Svjetsku skupini Billie Jean King Cupa tenisaèica izmeðu Hrvatske i Njemaèke u dvorani Zamet. Na slici izbornica Iva Majoli i Petra Marèinko tijekom meèa protiv Jule Niemeier. foto HINA/ HTS/ Mario ÆUŽIÆ/ ua

Nakon prvog dana kvalifikacijskog susreta Billie Jean King Cupa između Hrvatske i Njemačke u Rijeci rezultat je 1-1, a našoj je reprezentaciji bod donijela Petra Marčinko koja je nadigrala Jule Niemeier sa 6-3, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Već sam dvaput od nje izgubila, znam kako ona igra, ali i ona kako ja igram. Danas sam igrala puno bolje nego zadnja dva puta. Zadržala sam koncentraciju, bila sam fokusirana do kraja meča, mislim da je to bio ključ svega.

Izbornica Iva Majoli odlučila je ozlijeđenu Donnu Vekić zamijeniti sa 16-godišnjom Marčinko.

– Već me ranije stavila u Antalyji. Ima povjerenja u mene, a to je meni velika čast. Ušla sam opušteno u meč, stavila me u bitan meč, ali to mi je bilo super. Drago mi što sam dobila i vratila nas u igru. Mislim da smo malo vratili samopouzdanje i u prednosti smo, zaključila je Marčinko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majoli se osvrnula na svoju odluku da stavi Marčinko “u vatru”.

– Ona je već dobila moje povjerenje u Antalyji, ponekad dobijem jezikovu juhu kada stavim igračice koje nisu druge po renkingu, ali to znači biti izbornik. Meni je Petra unijela veliko samopouzdanje, drago mi je da to obostrano. Veliki je lider i šampion te će imati veliku karijeru.

U prvom meču dana Petra Martić je u meč ušla kao favoritkinja, ali nije uspjela naći rješenje protiv Lys.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Definitivno ovo nije rezultat kojem smo težili, ali nažalost Lys je danas bila bolja igračica. Rezultatski je ispalo da je bilo lagano za nju, ali ja sam u prvom setu na svakom servisu imala gem lopte. Na 1-2 sam propustila 40-15, kod sljedećeg servisa dvije gem lopte A to definitivno moraš iskoristiti ako želiš pobijediti. Igrački je bilo tješnje od rezultata, ali su stvari danas otišle na stranu Njemice, rekla je Martić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.