Matteoni: Modrić treba administrirati svoje fizičke kapacitete da bi mogao dati ono po čemu je maestralan

Foto: snimka zaslona

U emisiji EURO2024 HRT-ovi analitičari su se dotakli Luke Modrića i mogućeg njegovog nasljednika kada se jednom oprosti od igranja za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Ivković ovaj put nije išao u negativnom smjeru nego je hvalio Modrića.

– Modrić nema nasljednika. Kratko i jasno. Da ga ima već bi bio u Real Madridu. I to prije nego dvije, tri godine. Ili četiri možda. Pošto on ne postoji, nas interesira drugačije razmišljanje, možda drugačiji nogomet i drugačiji igrači. Svako vrijeme donosi nešto svoje. Prema tome, od prošlosti se ne živi, kad Luka ode, nova razmišljanja, novi igrači idemo novim putem. Baturina? On može biti jedan od onih koji će zamijeniti Modrića, ali Modrića može zamijeniti isključivo i samo ekipa. Nitko drugi, istaknuo je Tomislav Ivković.

Vedran Ješe smatra da će Luka Modrić startati u ponedjeljak protiv Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vjerujem da su Luka i izbornik dosta prošli zajedno te da će iskomunicirati u kakvom je fizičkom stanju, ovo je treća utakmica. Ne vjerujem da će ga ostaviti na klupi, njegovo iskustvo protiv Talijana je ključno u ovoj utakmici, možda da mu se promijeni uloga, da ga se povuče na zadnjeg veznog, kao što je odigrao protiv Albanije. Vjerujem da bi na drugoj poziciji bio lider i naš najbolji igrač, dodaje Vedran Ješe.

– Nazirem da će protiv Italije, da će u paru igrati “dvije šestice”, Kovačić i Modrić. Tako mi djeluje. Što se pokazalo dobro protiv Albanije. Italija je druga razina, ali ne toliko izražena puno bolja. Mislim da je to pozicija koja može Modriću najviše odgovarati. Ne vidim logike da Modrić igra visoki presing. On bi trebao administrirati svoje fizičke kapacitete da bi mogao onda dati ono po čemu je maestralan, a to je tehnička igra i tehnička rješenja, smatra Robert Matteoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.