Mikela Ristoski postavila novi svjetski rekord u troskoku i osvojila zlato!

Prvog dana atletskih natjecanja na Svjetskim igrama osoba s intelektualnim teškoćama (INAS Global Games) koje se održavaju u ekvadorskom gradu Guarandu Mikela Ristoski je duljinom od 11,81 postavila je novi svjetski rekord u troskoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno da sam sretna sa svojim novim svjetskim rekordom jer sam nekako već pretplaćena da svakim novim nastupom u troskoku pomičem svoje granice na više”, izjavila je članica AKOSI Medulin Mikela Ristoski koja je pobjednički troskok ostvarila u prvom izlasku na zaletište.

Srebro je osvojila Šveđanka Linda Nilsson, a broncu Portugalka Raquel Cerqueira.

Mikela Ristoski je jedina naša paraolimpijka koja nastupa u Ekvadoru, a prema očekivanju lako je prošla kvalifikacijsku utrku na 100 metara i izborila plasman u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalne i finalne utrke na programu su u četvrtak, a Ristoski po rezultatima iz kvalifikacija s pravom može računati na visoki plasman i borbu za jedno od tri mjesta na pobjedničkom postolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.