Od Miše Kovača, Grdovića, Thompsona do povika ‘u boj, u boj’: Rukometna euforija u Splitu i potpora Hrvatskoj kakva se samo poželjeti može!

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon dvije utakmice u prepunoj splitskoj Spaladium Areni ima dvije pobjede. I to kakve pobjede, plus 17 protiv protivnika kakvi su bili Srbija i Island.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U grotlu Spaladium Arene, reći će mnogi, Hrvati su čak i bez najboljeg rukometaša Domagoja Duvnjaka nepobjedivi. Publika je dodatni igrač momčadi čiju je igru odlično, barem na početku, postavio iskusni i trofejni stručnjak Lino Červar, čijem se povratku nisu svi u Hrvatskoj radovali. Neki su, doduše u manjini, do posljednjeg trenutka živjeli u uvjerenju da je idealno rješenje za Hrvatsku Veselin Vujović, sve do trenutka dok svojim izjavama svoje šanse nije sam ”srozao” aktualni slovenski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Islanda, baš kao protiv Srbije u prvoj utakmici, hrvatska rukometna reprezentacija imala je fenomenalnu podršku, Spaladium Arena ponovno je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, dok su navijači obje reprezentacije, a posebno hrvatski navijači koji su bili u velikoj većini, fenomenalno ”odradili svoj dio posla.” Hrvati, za razliku od prvog dana kada se, neki bi rekli iz razumljivih razloga, zviždalo srpskoj himni, nisu uputili niti jedan zvižduk himni Islanda.  Cijela Spaladium Arena pjevala je gotovo u isti glas ”Lijepu našu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati na parketu su ponovno kao i protiv Srbije u drugom djelu krenuli punom snagom te su ”razbili” protivnika na krilima Cindrića, Ivana Stevanovića i Marka Mamića. Odličan je bio i ”veteran” Ivan Čupić, borben do iznemoglosti.

Uoči utakmice, tijekom utakmice, što se čulo s razglasa, gledatelje je zabavljao popularni Dalmatinac Mladen Grdović, posebno pjesmom  “Evo mene moji ljudi”. Za razliku od utakmice protiv Srbije tijekom rukometnog dvoboja s Islandom vrlo često s razglasa smo mogli čuti i legendarnu Thompsonovu ”Lijepa li si”, koju mnogi smatraju neslužbenom himnom naše Hrvatske.  Protiv Srbije cijela Arena zapjevala je prekrasnu pjesmu legendarnog Mate Miše Kovača, ”Poljubi zemlju.”  Pjevača koji u Dalmaciji ima kultni status.

”Rukometaše se bodrilo povicima  “u boj, u boj” i nikoga to, naravno, nije smetalo, kao što je svojedobno zasmetalo jednom televizijskom komentatoru Hrvatske televizije, doduše, tada se radilo o nogometnoj utakmici hrvatske reprezentacije.  Važno je spomenuti kako je na prvoj utakmici, protiv Srbije, pozitivnu ulogu odigrala predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, jedna od zvijezda Spaladium Arene, koju su navijači u nekoliko navrata pozdravljali pljeskom.  Sve se posložilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije sjajne pobjede, nakon dvije odlične utakmice, u fenomenalnoj, pozitivnoj atmosferi, u Splitu se pojavila i euforija, navijački optimizam već vidi Hrvatsku u samom finalu, iako na turniru ima barem pet reprezentacija koje mogu konkurirati za najveće odličje. Francuzi, Nijemci, Španjolci, Hrvati, Danci ”Nakon Srbije, nakon Islanda, svladat ćemo i Švedsku te u Zagreb ponijeti svih četiri boda i napraviti veliki korak, od sedam milja, prema polufinalu”, osnovna je poruka navijača koji su i ovaj put došli na svih strana Hrvatske i BiH, ali i iz ostalih zemalja.  Na ulicama drugog po veličini hrvatskog grada osjeti se euforija, opet se vjeruje u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.