Modrić o Domovinskom ratu, umirovljenju, osvajanju Zlatne lopte i porazu u finalu SP-a

Foto: fah

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić odradio je veliki intervju za FourFourTwo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je da su njemu nogometni idoli bili Zvonimir Boban i Francesco Totti.

“Sviđao mi se Tottijev stil, njegov karakter i što je predstavljao u nogometu. Boban mi se također sviđao zbog stila i svega što je napravio s Hrvatskom nakon što smo postali nezavisna država. On mi je bio idol”, rekao je.

O teškom životu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iza sebe imam jako teško razdoblje i to mi je pomoglo da uvijek imam dvije noge čvrsto na zemlji. Roditelji su me naučili da budem skroman i uvijek poštujem starije. Zato sam nakon svih uspjeha uvijek ostao isti čovjek”, kaže Luka.

O Domovinskom ratu

“Rat nikada ne donosi ništa dobro. Sjećam se sirena pa pa smo svi morali trčati u sklonište. Otac mi je bio u vojsci i uvijek se moliš da se vrati doma živ i zdrav. Cijela situacija nije bila lagana, ali nije bilo druge opcije”, kaže Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O dolasku u Real

“Bio je nevjerojatan osjećaj samo saznati da su zainteresirani za mene. Jedan od najvećih trenutaka karijere je bilo kada sam išao potpisati za Real, za najveći klub na svijetu. Bio sam jako ponosan i počašćen što su zainteresirani za mene. To mi je opet pokazalo da radim dobre stvari u karijeri”, ispričao je i prisjetio se kako su ga proglasili najgorim transferom u povijesti Reala.

“Znao sam da sam igrač koji može igrati u Realu i da ću uspjeti tamo. Znao sam da pripadam tamo, tako da me to nije uzdrmalo”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O igri za reprezentaciju

“Ne postoji veća stvar nego igrati za Hrvatsku. Stvarno mislim tako, uživam u svakom trenutku. Nikada ne bih otišao u reprezentativnu mirovinu zbog toga što ljudi pričaju”, poručuje.

O ulasku u finale SP-a

“Nevjerojatan osjećaj, pogotovo za malu zemlju kao što je Hrvatska. Nismo osjećali da su igrači ili njihovi treneri bili arogantni, već mediji, ali malo. Zbog toga smo svi imali više motivacije dokazati im suprotno”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O porazu u finalu

“Bilo je jako teško. Kada si naviknut osvajati trofeje s Realom i onda izgubiš tako veliko finale s Hrvatskom, bilo je jako teško. Trudio sam se da ne zaplačem nakon finala, ali htio sam plakati na terenu. Taj poraz je bilo teško podnijeti.”

O osvajanju Zlatne lopte

“Riječ je o najvećoj individualnoj nagradi za nogometaša. Svi su prepoznali da sam bio najbolji nogometaš te godine. Bio sam jako ponosan. Sjećam se da mi je France Football rekao da će me nazvati tjedan prije ako osvojim nagradu. Bio sam u Londonu sa suprugom i dobio sam poziv jedno jutro, žena mi je rekla da se javim, ali ja sam rekao da ću ih nazvati kasnije, da se trebam smiriti. Nazvao sam ga kasnije i rekao mi je da sam osvojio Zlatnu loptu. Nisam smio nikome reći ništa do dodjele, ali htio sam odmah svima javiti.”

O odnosu Zlatna lopta i naslov svjetskog prvaka s Hrvatskom

“Bez ikakve sumnje, individualne nagrade su odlične, ali timski uspjeh znači više. Ne postoji veći trofej od Svjetskog prvenstva.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.