Marin Čilić na dočeku u Međugorju nakon misnog čitanja pozdravio mnoštvo i pozvao na veliku feštu

Nekoliko desetaka tisuća ljudi dočekalo je u Međugorju pobjednika US Opena, Marina Čilića! Među onima koji nisu željeli propustiti spektakularan doček u srcu Hercegovine bili su i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao i kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od graničnog prijelaza Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Bijači, Marin Čilić se do Međugorja vozio u starom mercedesu bez krova. Vozilo u kojem je bio Čilić pratilo je nekoliko stotina motociklista. Dolaskom u Međugorje zavladalo je pravo oduševljenje…

Ispred crkve Svetog Jakova u Međugorju sportskog junaka dočekao je predsjedatelj Vjeća ministara Bosne i Hercegovine, Vjekoslav Bevanda kao i župnik iz Međugorja fra Marinko Šakota. Bilo je tu još političkih dužnosnika, kao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović.

Marin Čilić se susreo i s obitelji, a na otvorenom prostoru ispred crkve Svetkog Jakova u Svetištu akrljice Mira u Međugorju čitao je misno čitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno je fra Šakota rekao:

– Današnji dan je malo drugačiji,a vjernicima koji ne znaju što se događa moramo reći – čekamo našeg sumještanina Marina Čilića koji nas je sve opčinio svojim sportskim dosegom.

Potom je župnik iz Međugorja naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Marin Čilić nas je osvojio ljubavlju, skromnošću i jednostavnošću. I mi se želimo zahvaliti Bogu za sve što se dogodilo. Za sve što je prošao i za pobjede i za poraze. Zahvalimo Bogu i za sve što smo mi prošli kroz život.

Dodao je:

Želim se zahvaliti svima koji su došli u velikom broju i koji su bili potpora svih ovih godina. I kad je bilo dobro i kad je bilo teško. Zahvala i mojim roditeljima. Bez njih zasigurno nikada ne bih uspio. I hvala Bogu i najdražoj Gospi što su mi pokazali put i pokazali ovaj dar, rekao je Čilić obraćujući se okupljenima nakon okončanja svete mise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sretan sam ako sam uspio usrećiti brojne druge. I nadam se da će to biti još puno puta u životu, rekao je “Ponos Hercegovine”, kako je stajalo na natpisu kojim je u rodnom mjestu dočekan Čilić.

Župnik fra Marinko Šakota izrazio je potom zahvalnost Bogu zbog Marinovih talenata i opredjeljenja da bira istinske vrijednosti u životu te da su ljubav, ustrajnost i vjera bili ključni u Marinovu životu.

– Trebamo pred Bogom razvijati svoje darove. Marinu je dao Gospodin mnogo darova. Najprije život u molitvi. Moliti to značiti živjeti s Bogom. Poželjeli ste da sudjelujete u molitvi i misi i time počeli ovo slavlje večera. To je potvrda da znate što je stijena, a što pijesak. To je i bit Međugorja, rekao je župnik Šakota.

Nakon mise Čilić se obratio i zahvalio mnoštvu. I pozvao sve da ostanu na proslavi osvajanja US Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će slavlje potrajati do dugo u noć, a na prigodnom koncertu nastupiti će Marko Perković-Thompson, Jole i Tiho Orlić.

Na fešti u čast Marina Čilića hrana je besplatna, a piće košta 1 marku.

Otac Marina Čilića, Zdenko, na pitanje čime su ga hranili da je ispao ovakav odgovorio je:

– Hercegovačkom čorbom i ljubavlju, najviše ljubavlju…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.