Na Skupštini Hajduka potvrđen novi NO, nastavak agonije ili? Predsjednik udruge ‘Naš Hajduk’ poručio: ‘Idemo dalje oslobođeni parazita’

Foto: fah

U podne je predsjednik Skupštine Vinko Radovani otvorio skupštinu Hajduka, asistirao mu je javni bilježnik Ilija Šarić.

Kako piše Slobodna Dalmacija Hajduk kao š.d.d. ima ukupno 536402 dionica, a Skupštini su bili nazočni vlasnici 485242 dionice, odnosno oni koji imaju preko 90 posto dionica temeljnog kapitala. Od sedam novoizabranih članova NO-a bila su prisutna šestorica, Denis Alajbeg, Nino Martinić, Krešimir Krolo, Sergije Popović, Marko Mustapić i Tin Laušić, dok je poslovno odsutan bio Benjamin Perasović.

Skupštini je nazočio i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, koji je svojom nazočnošću zapravo, kako neki tvrde, odabrao stranu. To je na neki način u svom govoru i sam potvrdio:

”Ovo je trenutak kada klub ulazi u mirnu luku. To svojom nazočnošću i riječima želim potvrditi. Moja uloga je biti čimbenik stabilnosti kluba, to ću biti i dalje. Dok sam god u ovoj ulozi neću dopustiti politici ulazak u ove prostorije. Pred nama je prilika da model za koji se borimo stabiliziramo”, između ostaloga rekao je Andro Krstulović Opara.

Dosadašnji članovi NO-a potom su razriješeni sa 485242 glasa za i nijednim protiv. Potom je potvrđena promjena da NO Hajduka umjesto dosadašnjih devet ubuduće ima sedam članova. Sa 485241 glasova za i jednim suzdržanim je ta odluka izglasovana.

Što je nakon svega poručio predsjednik udruge ”Naš Hajduk”?

Bila je to jedna slavodobitna izjava kojom najavljuju veliki Hajduk i to oslobođeni Hajduk.

”Gospodo idemo dalje prema jednom cilju, velikom Hajduku oslobođenom od parazita. Rezultati i uspjeh su mjerilo, izvolite ih ostvariti”, kazao je predsjednik udruge “Naš Hajduk”, Toni Baletić.

Član Upravnog odbora Udruge Ante Krnić rekao je kako ”bez  jasnih smjernica i definiranih ciljeva nema ni napretka.”

”Zanima me je li i hoće li biti napravljena revizija poslovanja prethodne Uprave od 2016. do 2018. godine? Drago mi je da je i gospodin Baletić naglasio da su i sami trebali ranije i glasnije reagirati na događanja u NO-u”,  za govornicom je kazao dioničar Denis Juričić.

Nakon čega su potvrđena od strane Skupštine i  sedmorica novih članova NO-a, svaki od njih pojedinačno. Perasović, Alajbeg, Martinić, Krolo, Popović, Mustapić i Laušić su svi potvrđeni jednoglasno. NO će tijekom poslijepodneva održati svoju prvu konstituirajuću sjednicu na kojoj će među sobom odabrati novog predsjednika NO-a i njegovog zamjenika”, donosi Slobodna Dalmacija.

”Budite jedinstveni i radite za interes ovog grada i kluba”, na kraju Skupštine poručio je Radovani.

I dok neki ispred sebe vide ”mirnu luku” i ”oslobođenje od parazita”, drugi vide nešto posve drugo, smjenu trenera kao na tekućoj vrpci, šesto mjesto, ispadanje iz Kupa, minus 22 za Dinamom, nastavak agonije… Tko ima bolji vid i opet će pokazati dani i mjeseci koji su pred Hajdukom.

Izvor: narod.hr