”Najbolja košarkaška” momčad u regiji i zašto Italija ne sudjeluje u besmislenim regionalnim dernecima?

Foto: fah

Kako smo već pisali, malobrojni navijači besmislene regionalne košarkaške lige (ABA liga) tri su tjedna mogli glasovati za najbolje petorke klubova koji se natječu u spomenutoj ligi. S obzirom da je hrvatska košarka na koljenima, a pogotovo bivši dvostruki prvak Europe, Cibona, zanimljivo je da najjaču postavu, prema onima koji su sudjelovali u glasovanju, ima već spomenuta Cibona. Hrvatski klubovi životare u ligi od koje hrvatska košarka nema nikakve koristi. Podsjetimo tek u kakvom se stanju nalazi reprezentacija, koja je doživjela debakl u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u kakvom je stanju posrnuli hrvatski košarkaški velikan – Cibona, dok je kontroverzni tajkun, inače prijatelj predsjednika Zorana Milanovića, Emil Tedeschi, odveo Cedevitu u Sloveniju te to više i nije hrvatski klub, barem ne u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, petorke su slagane po imenima, a ne po pozicijama igrača na kojima inače igraju, najbolju petorku Cibone predvode NBA zvijezde Bojan Bogdanović, Dario Šarić, zatim Gordan Giriček i Alan Anderson, ali i Nikša Prkačin. Bogdanović, koji je za Cibonu igrao od 2009. do 2011. godine, pritom osvojio prvenstvu i Kup, danas igra za hrvatsku reprezentaciju, kao i Dario Šarić, dok je Gordan Giriček u svoje vrijeme, u jednom trenutku, odbio igrati za reprezentaciju.  Dario Šarić, koji je za Cibonu igrao od 2012. do 2014. godine, osvojivši ABA ligu, prvenstvo i kup, bio je i najbolji igrač ABA lige. Šarić također danas brani boje hrvatske reprezentacije, a član je Phoenix Sunsa

Gordan Giriček je s Cibonom osvojio devet trofeja, četiri Kupa Hrvatske i pet naslova prvaka.

Nikša Prkačin je u dva navrata igrao za Cibonu, a počeo je za slavni zagrebački klub igrati dok još nije postojala besmislena regionalna liga. Dakle, Nikša je za Cibonu igrao od 1998. do 2003. godine, te od 2008. do 2009. Nikša Prkačin je četiri puta s Cibonom osvojio naslov prvaka Hrvatske te četiri Kupa Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anderson je za Cibonu igrao kratko, u sezoni 2008./2009. te je ostavio odličan dojam.

Glede Tedeschijeve Cedevite Olimpije idealna je postava:  Goran Dragić, Jaka Blažič, Danny Green, Jusuf Nurkić i Aron Baynes, idealna momčad Crvene zvezde sastavljena je od igrača: Igor Rakočević, Milan Gurović, Quincy Miller, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović.

Podsjetimo, besmislena regionalna ABA liga je u petak objavila i idealne petorke Budućnosti, FMP i Igokee, u subotu će objaviti idealne petorke ostalih šest klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se stvarno birala idealna petorka košarkaških klubova iz regije Italija, koja ima jaku ligu, bi, dakako, bila u prednosti. No, njihova liga ne treba ovakve besmislene regionalne derneke, niti u takvim dernecima sudjeluje. Da ne spominjemo talijansku nogometnu prvu ligu, Serie A, koja je među najjačima u Europi.

Hrvatski klubovi regionalnu su ligu osvajali u dva navrata, bili su to Zadar i Cibona. Podsjetimo, Zadar je osvojio regionalnu ligu 2003. godine i ona se tada zvala Goodyear liga. Tada je u regionalnoj ligi igrao i izraelski Maccabi, koji ipak nije mogao protiv Zadra, predvođenog Markom Popovićem.

Idealne petorke klubova po izboru ”navijača”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona: Bojan Bogdanović, Gordan Giriček, Dario Šarić, Nikola Prkačin, Alan Anderson

Cedevita Olimpija: Goran Dragić, Jaka Blažič, Danny Green, Jusuf Nurkić, Aron Baynes

Budućnost: Norris Cole, Nikola Ivanović, Vladimir Micov, Bojan Dubljević, Nikola Vučević

Crvena zvezda: Igor Rakočević, Milan Gurović, Quincy Miller, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FMP: Miloš Teodosić, Reginald Freeman, Zoran Erceg, Duško Savanović, Miroslav Raduljica

Igokea: Brady Heslip, Milan Dozet, Dorell Wright, Branko Jorović, Corsley Edwards

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.