Nakon oduševljenja zbog Modrića, novi šok za Čačića: Nikola Kalinić u životnoj je formi, ali neće biti spreman za Island i Sjevernu Irsku

Foto: fah

Trenutno najbolji hrvatski napadač, ili barem napadač Vatrenih koji igra u najboljoj formi, Nikola Kalinić, neće biti na raspolaganju izborniku Anti Čačiću za utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv Islanda, a onda i za prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Irske. Ne treba ni spominjati koliko je važna utakmica Hrvatske protiv Islanda na Maksimiru u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo s obzirom na trenutni broj bodova obje reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić igra u vrhunskoj formi u dresu talijanske Fiorentine, i zaista je šteta da neće moći igrati za Vatrene s obzirom kako je ovo bila prilika da se napokon ustali u prvom sastavu Vatrenih, iako i Mario Mandžukić u dresu torinskog Juventusa igra sve bolje. Konkurencija u vatrenom napadu sve je jača, što je, naravno, dobro.

Ruptura mišića?

Podsjetimo, Nikola Kalinić protiv Sampdorije je zaradio rupturu mišića i neće moći pomoći reprezentaciji u sljedeće dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ozljeda nije ozbiljna, ali zahtjeva vremenski period za rehabilitaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Kalinić ozlijedio je zadnju ložu te neće biti na raspolaganju izborniku Čačiću za predstojeće utakmice hrvatske reprezentacije. Liječnička služba hrvatske reprezentacije u ponedjeljak je dobila nalaze pregleda magnetskom rezonancijom te procijenila kako Kalinić neće biti spreman za nastup protiv Islanđana na Maksimiru na putu prema Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji“, stoji u objavi HNS-a. Spomenimo također da izbornik Ante Čačić ipak neće zvati zamjenu za napadača Fiorentine, na raspolaganju mu ostaju Mario Mandžukić (Juventus), Andrej Kramarić (Hoffenheim) i Duje Čop (Sporting). Sva trojica trenutno igraju vrlo dobro u svojim klubovima, a Čop je proteklog vikenda zabio dva pogotka u Španjolskoj, Mandžukić jedan u Italiji.

Dobra vijest je hrvatskog izbornika da se Luka Modrić definitivno vraća i da će biti navodno potpuno spreman, koliko god to može biti s obzirom na okolnosti, jer i u Realu inzistiraju na postupnom povratku svoje zvijezde te kapetana Vatrenih kako se ozljeda ne bi obnovila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.