Nakon velike pobjede protiv Izraela izbornik Albanije Gianni De Biasi napustio izborničku klupu

sadiku, albanija, fah
Foto: fah

Talijanski nogometni stručnjak Gianni De Biasi (60) odstupio je s dužnosti izbornika albanske reprezentacije nakon šest godina provedenih na njezinoj klupi samo tri dana nakon 3-0 pobjede na gostovanju protiv Izraela u kvalifikacijskom susretu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao razlog odlaska De Biasi je naveo kako osjeća da je njegov ciklus stigao kraju.

“Ovo je stranica mog profesionalnog iskustva u Albaniji koju nisam želio napisati, ali odlučio sam otići jer želim momčadi da i dalje raste. Teško mi je otići, ali svjestan sam kako je moj ciklus završio pa bih želio svom nasljedniku dati priliku da se upozna s igračima u preostale četiri kvalifikacijske utakmice”, izjavio je De Biasi.

De Biasi je prošle godine vodio Albaniju na EURU u Francuskoj što je bio prvi nastup te balkanske države na nekom velikom nogometnom natjecanju. No, s obzirom da se Albanija u kvalifikacijama za SP u Rusiji našla u skupini sa Španjolskom i Italijom bilo je jasno kako su joj izgledi za plasman minimalni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri kola prije kraja kvalifikacija Albanija se s devet osvojenih bodova nalazi na trećem mjestu u skupini, ali za Španjolskom i Italijom koje su na vrhu zaostaje sedam bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.