Napredak u odnosu na utakmicu protiv Španjolske: Koga će odmoriti Zlatko Dalić?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija, u 2. kolu Lige nacija, pred praznom je Rujevicom odigrala 0:0 protiv vrlo jake Engleske, koja je dobrim dijelom bila bolja momčad. No, ipak, Vatreni su pokazali znatan napredak u odnosu na ono što se događalo u Španjolskoj prije mjesec dana. Engleska je pogodila dvije vratnice, no, svoje prilike imala je i Hrvatska, prije svih Andrej Kramarić, koji je promašio tri vrlo solidne prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice protiv Engleske izbornik Zlatko Dalić je čestitao mladoj reprezentaciji Hrvatske na pobjedi protiv Grčke 2:0, pobjedi koja je mladim Vatrenima praktički osigurala nastup na Euru, gdje nas nije bilo 14 godina.

“Čestitam mladoj reprezentaciji, a mi smo se vratili nakon teškog poraza, to je bilo važno, pokazati da možemo biti bolji. Nije bilo loše, prema naprijed je malo nedostajalo, ali bili smo čvršći i odgovorniji nego prošli put.

Puno je rada i posla pred nama, puno utakmica…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su igrali seniori protiv Engleske, koliko je zadovoljan izbornik?

“Rebić ima silinu, agresivnost i brzinu. Vidjet ćemo kad dođu mlađi igrači za tu poziciju, ali on jako dobro može to igrati.

Kovačić je bio ispred Badelja jer ima više utakmica za klub i bio je dobar. Jedvaj je sjajno odigrao, puno bolje nego ranije, fazu obrane je odradio, ima kvalitetu, a znam da mu to nije prava pozicija, ali desnog beka igra i u Bayeru. Pivarić je bio dobar protiv opasnog Sterlinga, dobro se nosio. Livaković je bio dobar, falio nam je gol, a nekad smo imali i sreće, pa je remi realan.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Dalić se osvrnuo i na predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Jordana. Dalić će odmoriti glavne poluge, one pred kojima su i najveći izazovi u Ligi prvaka ili su do sada igrali najviše.

“Dat ćemo šansu mlađima, Modrić, Perišić i Rakitić dobit će slobodno, treba im odmor.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.