NBA: Novi poraz Pacersa, Rudež bez postignutog koša!

Foto: fah

Hrvatski košarkaš Damjan Rudež ostao je bez učinka u porazu Indiana Pacersa na gostovanju kod Houston Rocketsa 98-110.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudež je za Pacerse igrao 12 minuta no ostao je bez poena uz pet promašenih šuteva. Promašio je tri trice i dva pokušaja za dva poena. Bio je to peti uzastopni poraz Indiane.

Junak u pobjedi Rocketsa bio je James Harden postigavši 45 koševa što je njegov najbolji učinak ove sezone. Vodeći strijelac NBA lige je 18. put ove sezone zabio više od 30 koševa, a četvrti put više od 40 koševa.

“Harden ove sezone igrao kao MVP. Ukoliko ovako nastavi mora dobiti tu nagradu. Uništio nas je,” kazao je trener Pacersa Pacers Frank Vogel. Harden, koji ove sezone ima prosjek od 27.1 koša po utakmici, posebno je bio raspoložen u trećoj četvrtini u kojoj je ubacio 18 od 23 koša Houstona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Koncentrirali smo se na obranu, što nam je olakšao igru u napadu jer smo imali dosta lakih koševa,” otkrio je Harden. Odličan je bio i Dwight Howard sa 14 koševa i čak 17 skokova. Kod Indiane najefikasniji su bili C.J. Miles sa 23 koša, Donald Sloan sa 17, te Solomon Hill sa 13 koševa.

U derbiju večeri Cleveland Cavaliersi su pobijedili Chicago Bullse 108-94 ostvarivši treću uzastopnu pobjedu. Svih pet igrača iz početne petorke Clevelanda je upisalo dvoznamenkasti broj koševa, a Cavse je predvodio LeBron James sa 26 koševa, pet skokova i četiri asistencije. J.R. Smith je dodao 20 koševa, Kyrie Irving 18 koševa i 12 asistencija, a Timofej Mozgov po 15 koševa i skokova.

“U posljednje vrijeme igramo odlično. Sviđa mi se kako smo odigrali nekoliko zadnjih utakmica,” poručio je James. Kod gostiju najefikasniji su bili Jimmy Butler sa 20 koševa i sedam skokova, Derrick Rose sa 18, te Aaron Brooks sa 16 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeća momčad Istoka Atlanta nastavlja nizati pobjede ostvarivši i 13. uzastopni trijumf. Ovoga puta Hawksi su porazili Detroit Pistonse 93-82. Sada im nedostaje samo jedna pobjeda kako bi izjednačili klupski rekord. Posljednji put Atlanta je spojila 14 pobjeda 1993. godine.

“Ne želimo stati, idemo dalje. Još jednom je presudila naša sjajna obrana,” kazao je Paul Millsap sa 20 koševa i sedam skokova najbolji igrač u pobjedničkim redovima. Identičan broj koševa ubacio je i Mike Scott, dok je Al Horford dodao 14 koševa. Kod Pistonsa najefikasniji su bili Greg Monroe sa 16 koševa i 20 skokova, te Andre Drummond sa 13 koševa i 18 skokova. Zanimljivo, Detroit je imao čak 20 skokova više, no ništa nisu mogli pogoditi.

“Imali smo užasnu šutersku večer, no moram priznati kako je Atlanta odigrala sjajno u obrani. Bila je ovo frustrirajuća večer,” dodao je trener gostujućeg sastava Stan Van Gundy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu su napokon ostvarili i New York Knicki prekinuvši niz od čak 16 uzastopnih poraza. Najgoru seriju u povijesti kluba Knicksi su prekinuli pobjedom protiv New Orleans Pelicansa 99-92. Carmelo Anthony sa 24 i Langston Galloway sa 21 košem su predvodili New York, dok je kod Pelicansa najefikasniji bio Tyreke Evans sa 23 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.