Što se događa s Darijem Šarićem i kakve su to glasine?

Foto: fah

Što se to dogodilo s Darijom Šarićem, košarkašem koji od svih stručnjaka i medija uoči Eurobasketa proglašen vođom ove generacije hrvatske košarke, da bi na samom EuroBasketu odigrao ispod svoje razine. Posebno se Dario izgubio protiv Rusije u odlučujućoj utakmici, u osmini finala. Hrvatska je izgubila, a Dariju nije bilo previše do priče poslije teškog poraza. Njegovu igru kritizirao je, i to čak puno snažnije nego mnogi drugi, njegov otac Predrag, a o čemu smo već pisali. Tata Šarić je između ostaloga rekao da je Dario odigrao katastrofalno te ga je označio jednim od glavnih krivaca za težak poraz u osmini finala Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se to događalo u osmini finala Eurobasketa, uoči same ”kobne” utakmice te neposredno nakon nje?

Odgovor je za Sportske novosti pokušao dati otac Predrag Šarić, makar ni on ne zna stvarnu pozadinu. Navodno odnosi u reprezentaciji, između samih igrača, nisu idilični. O tome se već dugo priča, kolaju glasine…

”Dario se ne javlja na telefon. Ni meni ni majci. Dapače, ne znamo ni gdje je?! Navodno se kod dolaska u Zagreb nije ni pozdravio s ostalim reprezentativcima. Moje informacije ne idu dalje od njegove tužaljke prije utakmice da mu “smeta što ga opterećuju imperativom uspjeha, točnije osvajanjem medalje”. Do mene je u međuvremenu samo došla neslužbena informacija da je glavni uzrok njegovu raspoloženju činjenica da su ga dan prije utakmice u mentalnom smislu izmaltretirala, da ne kažem iznapadala, dva starija reprezentativaca. Mogu izgovoriti i imena ta dva košarkaša, koji, vjerujem, neće više odjenuti hrvatski dres. No, ne želim špekulirati bez jasne potvrde da je to istina. A Dario mi se, kako rekoh, ne javlja. Ako se tako nešto zaista dogodilo, zašto ga nije zaštitio izbornik? Zašto nisu reagirali Dino i Stojko? Nije vrag da nitko nije znao što se zbiva…”, rekao je Predrag Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno je sigurno, Dario je veliki emotivac, nema dvojbe da je teško podnio poraz od Rusije, način na koji se izgubili, ali i sve nakon toga.  Međutim, takav je život profesionalca. Pritisak postoji, uvijek je prisutan, no, s tim vrhunski igrači moraju naučiti živjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.