Nemaju izbora: Ronald Koeman na nezadovoljstvo navijača ‘mora’ ostati trener Barcelone?

epa08613000 Dutch coach Ronald Koeman reacts during his presentation as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Trener Barcelone Ronald Koeman obavio je jučer razgovor s novim čelnikom kluba Joanom Laportom. Prema svemu sudeći sastanak je, barem za Koemana, prošao u najboljem redu, a to potvrđuje i agent Ronalda Koemana Rob Jansen, Naime, tema je bio status nizozemskog stručnjaka, koji je na Barceloninu klupu sjeo prošlog ljeta, nakon čega je zajedno s tadašnjim predsjednikom kluba Josepom Mariom Bartomeuom potjerao Luisa Suareza, koji je ove sezone donio Atletico Madridu naslov prvaka Španjolske i Ivana Rakitića. Većina navijača definitivno je nezadovoljna Koemanom te smatraju kako bi on trebao otići. Međutim…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rob Jansen je za nizozemske medije otkrio kako je sastanak njegovog klijenta i Koemana bio pozitivan, s puno poštovanja govorilo se o ostanku nizozemskog stručnjaka na Barcinoj klupi. Jansen tvrdi da bi Koeman na klupi Barcelone mogao ostati još nekoliko godina, a ne samo za sljedeću sezonu.

“Pozitivna atmosfera vladala je tijekom sastanka i ja sam prezadovoljan. Ogromno poštovanje vlada između kluba i Koemana”, počeo je Jansen priču za Telegraaf te je nastavio:

“Osjećaj je tako dobar te bi se lako moglo dogoditi da Ronald ostane u Barceloni i duže od ugovora kojeg ima (2022.) Nismo došli tako daleko u pregovorima i zakazan je novi sastanak”, priopćio  je agent trenera Barcelone. Naime, navijači katalonski kluba, kako smo već spomenuli, rado bi Koemanu vidjeli leđa, a već se naveliko spekuliralo o njegovom nasljedniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No odšteta od osam milijuna eura, koliko bi mu morali isplatiti u slučaju raskida suradnje i nedostatak kvalitetnih rješenja za mjesto trenera na kraju bi mogli Koemana ostaviti na klupi katalonskog velikana. Drugim riječima, ako ne milom Koeman će silom ugovora ostati na Barcinoj klupi.

Koeman je, podsjetimo, Barcelonu vodio u 54 utakmice, dobio ih je 34, devet puta je njegova momčad igrala neriješeno, na klupi katalonskog kluba doživio je 11 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.