Nije moguće da se i nad utakmicu Hrvatske i Kosova nadvila zlokobna sjena prijetnje prekidom?

Foto: fah

Nakon sramotnih i skandaloznih scena iz Saint-Etiennea, dakle s prošlog Europskog prvenstva i utakmice Hrvatska.Češka (2:2). kada je manja skupina huligana napala hrvatsku nogometnu reprezentaciju pokušavajući svjesno izazvati prekid utakmice bacanjem baklji na teren, a onda i izbacivanje Vatrenih s Eura, mislili smo da se strasti napokon smiruju, odnosno da više takvim scenama nećemo morati svjedočiti, međutim, prevarili smo se. Očito je da smo bili pretjerano optimistični.  Kome je interesu izolirana hrvatska nogometna reprezentacija koja s ovakvim nogometašima pripada samom svjetskom vrhu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incidenata na prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko nogometno prvenstvo Hrvatska-Turska (1:1) nije bilo možda i zato što se utakmica igrala na sablasno praznom Maksimiru. Zbog kazne Uefe, a koju je Hrvatski nogometni savez dobio i zbog divljanja u Saint-Etienneu, utakmica je igrana bez gledatelja, opasnosti od namjernog prekida, dakle, nije bilo jer ga nije imao tko izazvati.

Nakon Turske i Maksimira Hrvatska se otputila prema Albaniji i Skadru, gradiću u kojem će po prvi puta u svojoj povijesti igrati utakmicu protiv Kosova, najmlađe reprezentacije u Europi. Umjesto da se ionako oslabljena hrvatska reprezentacija okrene isključivo nogometu, da to bude nogometni blagdan, dio pažnje igračima i javnosti  odvlači prijetnja koja navodno dolazi iz Splita, odnosno od navijačke skupine Torcida.  Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista Torcida navodno sprema prekid utakmice, što bi u ovom trenutku vjerojatno značilo i izbacivanje Hrvatska iz ovog kvalifikacijskog ciklusa. Koji je motiv Jutarnjeg lista za takvim pisanjem ili konstrukcijama?

“Informaciju” vezanu uz mogući namjerni prekid utakmice Kosova i Hrvatske u Skadru Jutarnjem je potvrdio i Miroslav Marković, inače povjerenik za sigurnost Nogometnog saveza Hrvatske Miroslav Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To nisu glasine, nego informacije koje operativnim radom skupljamo sa raznih strana. Kada se one potvrde sa više mjesta šaljemo ih organizatorima. Ne želimo izaći s detaljima kako ne bismo ugrozili rad policije, ako svatko odradi svoj posao bit će sve u redu”, rekao je Marković za Jutarnji. Kome, dakle, trebaju ovakve najave koje samo podižu strasti uoči utakmice koja će biti povijesna kako za Kosovu tako i za Hrvatsku? Tko bi zaista, nakon divljaštva u Saint-Etienneu ponovno išao s istim načinom “borbe” za “poštenje” u Hrvatskom nogometu?

Na osiguranju utakmice zajedno surađuje albanska i kosovska policija, svi ipak vjeruju da takvih “avantura” neće biti, odnosno, ako ih bude da će biti zaustavljene na vrijeme. “Informacija postoji da se neredi planiraju, međutim, ne mogu reći koliko je prijetnja neredima ozbiljna”, zaključio je Marković.  Navodi se također da su isti navijači iz Splita već jednom prekinuli utakmicu hrvatske reprezentacije. Dakako, misli se na Europsko prvenstvo i već spomenutu utakmicu Hrvatska-Češka.

Pomalo bi bizarno bilo kada bi dokazani nasilnici i napadači na Vatrene ponovno došli do prilike da sve to ponove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.