Za Niku Kranjčara reprezentacija je stvar časti: ‘Učinit ću sve se vratim, to mi je u krvi’

Foto: fah

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, bivši igrač Dinama i Hajduka te aktualni igrač Glasgow Rangersa, Niko Kranjčar, ne predaje se ni sa 31 godinom na leđima. Naime, u Škotskoj je sjajno počeo, navijači su ga zavoljeli, a on ponovno igrao kao nekad kad je bio jedan od najboljih veznih nogometaša Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kranjčar je rekao da je u Glasgow došao osvajati trofeje, no, isto je tako konstatirao da mu je najveća pogreška bila odlazak u Ukrajinu, točnije Dinamo Kijev. Ono što je ipak najzanimljivije Kranjčar se želi vratiti u reprezentaciju.

“Glasgow je prekrasan grad, više mi se sviđa od New Yorka. Možda ćete mi se netko smijati, ali to je tako. Glasgow ima više duše od New Yorka,” kazao je Niko Kranjčar Sunday Postu. No, onda je progovorio o novom klubu, što je navijače najviše zanimalo.

“Čuo sam da trener traži igru, vjerujem da se nogomet mora tako igrati. To je doista osvježenje i uživam ovdje u svakom treningu. Na prvom sastanku s menadžerom kluba, pitao sam: ‘Je li cilj naslov prvaka?'” Kranjčar priznaje da nije zadovoljan sa zadnje tri godine svoje karijere, u te tri godine Niko je propustio zbog ozljede i SP u Brazilu 2014. godine. “Nisam zadovoljan sa svojom karijerom u zadnje tri godine, posljednji puta kad sam se borio za naslov bilo je u Hrvatskoj. Zato je za mene bilo važno doći u klub koji mi to može pružiti. Odlazak Dinamo Kijev nije bila najbolja opcija za mene. To je sjajan klub, no, između nas nije se dogodio ‘klik’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede reprezentacije Niko tvrdi kako mu je nacionalni dres stvar časti te da mu je to u krvi. “Ako dobijem poziv, bit ću najsretniji čovjek na svijetu, no o tome sada ne razmišljam. Prioritet mi je napredovati iz utakmice u utakmicu. Svjestan sam da sam daleko od razine igre za reprezentaciju, no vjerujem u sebe i učinit ću sve da to ostvarim,” poručio je Niko Kranjačar, koji očito misli jako ozbiljno. Iako Hrvatska ima jaki vezni red pravi Kranjčar ima svoje mjesto u vatrenom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.