Za ‘normalne ljude’ američka turneja je bila ‘odlična’: Vatreni se vraćaju u SAD, na radost Hrvata koji tamo žive

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija američku mini turneju završila je s jednim porazom, protiv Perua (0:2) i jednom pobjedom, naši su svladali Meksikance 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a, Davor Šuker, bio je zadovoljan igrom te rezultatom Vatrenih u dalekoj Americi, posebno može biti zadovoljan činjenicom da je Vatrene u Dallasu na AT&T Areni gledalo gotovo 80 000 gledatelja. U Europi u prijateljskim utakmicama malo je takvih primjera.

Hrvatska je i prošle godine igrala u SAD-u, tada praktički u pričuvnom sastavu, i pobijedila Meksiko. Očito se predsjedniku HNS-a ”omilila” Amerika, najavio je povratak Vatrenih već iduće godine.

Drago mi je da smo potvrdili da je ovo bila prekrasna turneja. Žao mi je možda zbog Perua, ali sad kad vidimo druge rezultate, očito je da nismo mislili da je Peru toliko jak. On ima snagu i pomrsit će račune mnogima u Rusiji. Mi imamo još dvije utakmice do Svjetskog prvenstva, a izbornik ima lijepu priliku da izabere udarnih 11 i ostale igrače koji će igrati na Svjetskom prvenstvu”, rekao je predsjednik HNS-a za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a tvrdi kako je ”za normalne ljude”, tko god za njega bili ti ”normalni ljudi”, turneja bila odlična: “Uvijek ima onih koji će naći dlaku u jajetu. Prije svega zbog naših ljudi koji su došli iz Kanade, Amerike, velikih gradova, to je odlično. Nadam se da ćemo im nagodinu moći doći i bliže, najvjerojatnije u Chicago. Već smo uspostavili kontakt da igramo prijateljsku utakmicu s Amerikom, ali o tome se moramo sastati još nekoliko puta i dogovoriti. Volio bih najviše kad bi to bilo u Chicagu jer u Minneapolisu bi u ožujku moglo biti loše vrijeme…”

Drugim riječima, Hrvatska se vraća, na radost brojnih Hrvata koji žive preko velike bare. Drugačija je atmosfera preko oceana, u tom dijelu svijeta, barem kad su Južnoamerikanci u pitanju, još  možete gledati za Europu davno izgubljeni ”romantični nogomet.”

Šuker je najavio i Svjetsko prvenstvo, uz konstataciju kako je prva utakmica s  Nigerijom ujedno i najvažnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Da smo pobijedili 6:0 ili da smo izgubili 3:0 ne bi se promijenio svijet. Reprezentacija ima svoj uvod i kraj, u konačnici će biti najvažnija prva utakmica na Svjetskom prvenstvu protiv Nigerije. Toliko su svi iskusni, toliko igrači imaju utakmica u nogama, da to sve mogu odraditi…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.