Nova senzacija na Europskom prvenstvu: Ispao svjetski i olimpijski prvak, i onda se nekima ”ne sviđa kako igra Hrvatska”

Foto: fah

Kako se i očekivalo u susretu posljednjeg 3, kola skupine E Europskog prvenstva rukometaši Mađarske svladali su Island i to vrlo uvjerljivo, iako to većim dijelom susreta nije tako izgledalo. Naime, Mađarska je slavila 24:18 te je tako osvojila prvo mjesto u grupi. No, nisu Mađari napravili ”samo” to oni su, naime, izbacili i aktualne olimpijske pobjednike i svjetske prvake Dance s Eura. I onda se nekima ‘‘ne sviđa kako to igra Hrvatska…” Koga briga što se njima sviđa, važna je poruka navijača, a ona je nakon tri utakmice i tri pobjede naše reprezentacije u Grazu bila više nego jasna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Podsjetimo, uoči posljednjeg 3. kola u skupini E Island je bio prvi na ljestvici sa četiri boda, Mađarska je imala tri, Danska jedan bod, dok je Rusija bila na posljednjem mjestu bez osvojenog boda, dakle, s dva poraza.  Dancima je trebala pobjeda Islanda protiv Mađarske kako bi ostali u igri za plasman u drugi krug, dok je Islandu trebala pobjeda kako bi u drugi krug prenijeli dva boda koja mogu biti presudna u borbi za polufinale. Dakle, Mađari su zaustavili Dansku pobjedom protiv Islanda i prije nego li su se Danci susreli s Rusima.  Utakmica Danska – Rusija u smislu plasmana bit će jedna posve nevažna utakmica.

No, vratimo se samoj utakmici Mađarska – Island. Mađari su u utakmicu ušli puno bolje, poveli su 3:0, no, onda je Island u nizu zabio šest golova, a Mađarska u desetak minuta nije postigla pogodak. Sve to dovelo je do preokreta, naime, šest minuta prije kraja prvog dijela Island je imao pet golova razlike 11:6, izgledalo je kako će se Danci spasiti, a Islanđani osvojiti to prvo mjesto u grupi. No, do kraja prvog poluvremena Mađarska je smanjila zaostatak. Prvi dio završio je 12-9 za Island.

”U nastavku susreta Mađarska je zaigrala fantastično. Roland Mikler je počeo braniti nemoguće i islandska prednost se počela topiti. Mađarska je izjednačila na 15-15, a u 48. minuti i povela 18-17. Pet minuta kasnije Mađari su imali četiri gola prednosti (21-17) i do kraja više nisu ispuštali vodstvo. Island je u drugom dijelu zabio svega šest golova, a primio čak 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak mađarske pobjede bio je Mikler sa 15 obrana pri čemu je obranio sva četiri islandska sedmerca. Sjajan je bio i Bence Banhidi s osam golova, dok su Zoltan Szita i Bendeguz Boka zabili po četiri gola.

Kod Islanda najefikasniji su bili Aron Palmarsson i Gudjon Valur Sigurdsson sa po četiri boda”, prenose Sportske novosti.

Nakon ove utakmice Mađarska je i definitivno osvojila prvo mjesto u grupi sa pet osvojenih bodova, na drugom je mjestu Island sa četiri boda. Danci i Rusi odlaze kući…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.