Odbijena žalba Hajduka

Foto: fah

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u utorak je odbila žalbu Hajduka na kaznu za neodigrani derbi sa zagrebačkim Dinamom u kojem su igrači splitskog kluba 22. studenoga prošle godine odbili istrčati na teren u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević kaznio je Hajduk s oduzimanjem tri boda, a predsjedniku uprave kluba Marinu Brbiću i članovima Nadzornog odbora Ljubi Pavasoviću-Viskoviću, Vjekoslavu Hrabaru, Anti Majiću i Nikoli Koceiću-Bilanu izrekao zabranu obavljanja funkcije u nogometu na rok od godine dana. Novčanom kaznom od po 3000 kuna kažnjen je i svaki igrač koji je bio taj dan prijavljen za utakmicu.

Odluku da se splitskim “bilima” odbije žalba i potvrdi jednogodišnja kazna zabrane obnašanja funkcija u nogometu predsjedniku i članovima Nadzornog odbora donijeli su Ante Tomaš, Davor Blašković, Valentina Koprivnjak i Stipe Cvitanović. Iz Hajduka su najavili arbitražu HNS-a.

Podsjetimo, na ovakav potez Hajduk se odlučio jer su njihovim navijačima policajci zabranili ulazak na stadion i to ne samo onima koji uistinu imaju te zabrane, nego i ostalim navijačima koji ni sami ne znaju kako su završili na “crnim listama” GNK Dinama. Derbi nije odigran, predstavnici Hajduka su potom u nekoliko TV emisija ukazivali na probleme u “HNL močvari” i stvari su se kao zakotrljale, ali nisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada do danas, ništa se u strukturi HNS-a nije promijenilo. Sve je ostalo isto, a kad se medijska hajka na loš odnos HNS-a prema domaćem nogometu stišala, ponovo su krenule kazne i suspenzije, od strane HNS-a, Krešimira Vlajčevića i tzv. Odbora za hitnost.

Nakon još jedne odbijene žalbe, ponovo je Hajduk na potezu. U zadnje vrijeme Splićani često znaju, a pritom i vrlo domišljato, zagorčati život onima koji donose odluke u ime Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.