Odgovor idući tjedan? Pozadina priče o prelasku Luke Modrića u Inter!

Foto: Twitter

Talijanski mediji uporno forsiraju priču o prelasku Luke Modrića na Apeninski poluotok, posebno je ”inspiriran” Sky Sport, koji je i pokrenuo čitavu kampanju oko kapetana hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sky Sport tako ”otkriva” pozadinu priče o ”transferu koji će promijeniti nogometnu kartu Italije.” Navodno bi se Luka iz Madrida mogao preseliti po receptu Cristiana Ronalda, koji je ovog ljeta dres Reala zamijenio dresom Juventusa. Ronaldo i Mandžukić trebali bi tako zajedno odigrati barem sezonu u redovima prvaka Italije, pod uvjetom da hrvatski napadač doista ostane u Torinu. Ronaldo je želio otići iz Reala i sve je u toj priči bilo jasno od početka, iako je neki tvrde kako je ”morao promijeniti sredinu.”

No, vratimo se Luki, koji navodno ima usmeni dogovor s Florentinom Perezom prema kojem bi ga Realov predsjednik pustio u drugi klub kada se igrač zasiti izazova na Santiago Bernabeu. Nema sumnje, Inter je veliki izazov za igrača koji je s Realom osvojio sve, ali baš sve, što se moglo osvojiti. Ako tome dodamo kako u Interu ipak nema takvog pritiska koji je cijelom vrijeme prisutan u Madridu te da bi se kapetan Vatrenih pridružio brojnoj hrvatskoj koloniji u Milanu, Perišiću, Vrsaljko i Brozoviću, jasno je zašto se o prelasku najboljeg igrača svijeta sve glasnije govori. U Interu, uz Perišića, Vrsaljka i Brozovića postoji mogućnost da bi Luka bio spreman i sposoban kvalitetno odraditi za Hrvatsku još jedno veliko natjecanje – Europsko prvenstvo za dvije godine.  Bez obzira na godine (33) Luka je još uvijek glavni motor hrvatske nogometne reprezentacije.

Podsjetimo, Il Giornale tvrdi i kako je već odlučen iznos koji bi Inter trebao platiti, a radi se o 60 milijuna eura. Nije to više očito ni blizu onih 40 milijuna s koliko se baratalo i licitiralo prije Svjetskog prvenstva.  Jedini problem, navode neki španjolski mediji, mogla bi biti činjenica da Real u ovom trenutku osim  Matea Kovačića i nema kvalitetnu zamjenu za Luku, a Kova još uvijek nije ta razina.  Dakako, presudit će sam Luka Modrić, koji je svojim igrama, ponašanjem, zadužio Real i njegova će se želja poštovati. Ako on odluči otići ni Perez neće inzistirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako bi sve moglo biti jasnije idućeg tjedna kada se kapetan Vatrenih vraća s odmora na Sardiniji, Perez s priprema u SAD-u. Podsjetimo, pritisnut pisanjem jednog dijela medija predsjednik Reala je prije nekoliko dana poručio kako bi Hrvat mogao otići jedino ako netko ponudi 750 milijuna eura. Naravno da nitko takve novce ne može i ne želi dati za nogometaša, iako se Perez pristao sastati oči u oči s Modrićem i bez prisustva raznih posrednika te dogovoriti rješenje situacije.

Postoji mogućnost i da predsjednik prvaka Europe poveća ugovor Luki Modriću, koji je tek šesti igrač u klubu po primanjima. Dakle, nije ”samo” na stolu odlazak kao opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.